Camerele de luat vederi l-au surprins de multe ori pe parcursul meciului pe antrenorul UTA-ei în ipostaze care trădau iritarea față de jocul echipei sale sau față de anumite soluții ori execuții la care au recurs elevii săi. Și într-adevăr, jocul Bătrânei Doamne n-a impresionat în Bănie. S-a simțit forța superioară a echipei, care a reușit în majoritatea timpului să controleze jocul și să pună presiune, dar a făcut-o în cele mai multe momente haotic și fără clarviziune. Chiar și așa au fost suficiente ocazii care i-ar fi dat dreptul să se aștepte să înscrie mult mai devreme decât a făcut-o. În același timp însă trebuie reliefat și faptul că și adversarul și-a creat destule ocazii, chiar mai multe decât alte echipe superioare, pe care UTA a știut să le țină mai bine la respect.

În cele din urmă, Ionuț Badea poate avea satisfacția profesională că una dintre schimbările sale a decis meciul. Dacă Mercioiu, Vorobjovas sau Laukzemis n-au adus plusul scontat, canadianul Ongaro a fost cu totul altceva, reușind la prima oportunitate reală să facă ceea ce pentru mulți jucători ai Bătrânei Doamne pare aproape imposibil în momentul de față: să introducă balonul în poartă. Cu toate acestea, tehnicianul echipei noastre a părut după meci mai degrabă iritat decât mulțumit de punctul obținut în extremis: „Nu sunt deloc mulțumit de acest egal. Puteam 100% să facem mai mult. Această teamă de reușită care a traversat-o mult timp echipa, în anumite momente a fost rezolvată, dar se pare că a revenit din nou iar lucrurile acestea, după ce am evaluat situația lotului, încep să devină inacceptabile. Echipa a jucat împotriva unui adversar foarte bine pregătit fizic, a fost un meci bun tactic și frumos care s-a terminat pe undeva la egalitate meritat deși ambele echipe puteau să câștige în urma ocaziilor.“

Nu doar jocul echipei l-a supărat pe Ionuț Badea ci și prestația brigăzii conduse de Adrian Cojocaru. Dacă predecesorul său, Laszlo Balint, acuza foarte rar arbitrajul, doar în situații în care greșelile au fost evidente, decisive sau tendențioase, noul antrenor pare mult mai puțin dispus să accepte erorile de arbitraj. Ionuț Badea a acuzat acordarea cornerului din care a marcat echipa gazdă însă mai ales golul anulat lui Ubbink pentru un fault în atac comis de Mercioiu: „La cornerul din care Craiova a egalat mingea nu a fost atinsă de un jucător al UTA-ei, la golul anulat nu a fost lovire din partea jucătorului nostru, faza a fost lentă mă mir de ce brigada nu a observat. La fel a fost și în meciul cu Dinamo când am avut gol valabil anulat. Felicit curajul arbitrului din acel meci de a elimina doi oameni pe bună dreptate dar în același timp UTA este privată două meciuri la rând de puncte sau de momente pe care le puteam transforma în puncte. UTA a mai avut situații de genul acesta și înainte să ajung aici și sincer sper să nu se mai întâmple. Nu suntem genul de club sau de personalități care să ieșim și să țipăm foarte tare pentru aceste lucruri dar în același timp bunul simț și cultura legată de istoria clubului ne obligă să le scoatem în evidență.“

Ionuț Badea este la al patrulea meci pe banca UTA-ei și este încă neînvins, însă echipa dă semne de scădere în randament. Asta pentru că după victoria cu Sepsi și egalul de pe terenul campioanei CFR, au urmat două partide cu echipe inferioare valoric, din care echipa sa a scos doar câte un punct. Urmează însă un meci pe teren propriu cu Academica Clinceni, în care UTA poate obține puncte, poate etala un joc care să-i dea încredere și mai ales poate înscrie golurile care să readucă liniștea în rândul suporterilor.

(foto: uta-arad.ro)

  • Cetatean spune:

    Mai lasati arbitrii in pace. Daca dai 5 goluri si se anuleaza 2, tot mai raman 3 OK. Daca, in mod chinuit, dai 1 gol, sa nu ai pretentii de liga 1.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției