Poate pentru unii pare incredibil, dar este adevărat și vă invităm să ne bucurăm împreună de această veste importantă pentru municipiul și județul Arad! Cel mai mare proiect al Aradului în domeniul sănătăţii publice, noul Complex Matern-Pediatrie, care va fi construit de Consiliul Județean la Arad, a fost aprobat astăzi pentru finanțare prin PNRR!

Este al doilea proiect major al Consiliului Județean Arad, după ce în luna octombrie președintele Iustin Cionca a semnat, în prezența premierului Nicolae Ciucă, la Arad, contractul pentru construirea centurii Arad-Vladimirescu-Fântânele.

Așadar, în mai puțin de patru luni de zile, Consiliul Județean Arad câștigă, cu acte în regulă, 150 de milioane euro pentru două proiecte vitale pentru municipiul și județul Arad!

„Este și un succes politic, și un succes administrativ, pentru Consiliul Județean Arad! Politic, fiindcă este pentru prima oară când Consiliul Județean, în istoria sa de 30 de ani, câștigă finanțări de sute de milioane de euro de la Guvernul României, condus de un prim-ministru liberal, domnul Nicolae Ciucă. Județul Arad se dezvoltă printr-un proiect liberal cu susținere de la București! Și este un succes administrativ al unei echipe care a avut curajul să creadă în marile proiecte ale Aradului și, mai mult decât atât, să muncească pentru ele și să le câștige. Și nu trebuie să uităm că acestor proiecte li se adaugă drumul expres Arad-Oradea, în valoare de peste 2 miliarde de euro, care este unic în România și este susținut, la rândul său, de Guvernul țării noastre. Aș dori să mulțumesc public domnului prim-ministru, domnilor miniștri ai Sănătății, Dezvoltării, Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Transporturilor, funcționarilor din ministere care au evaluat proiectele noastre și colegilor mei de la Consiliul Județean Arad, care muncesc pe aceste proiecte, fiindcă împreună construim un Arad performant!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea Complexului Matern Pediatrie finanțată prin PNRR este de 93,6 milioane euro (462 186 075 lei), adică 95% din bugetul total al proiectului de 98,5 milioane euro (486 511 658 lei).

Noul spital va îngloba toate specializările pentru copii. Proiectul presupune realizarea unei construcţii pe 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport.

Aria desfășurată a complexului va fi de 25.165 mp şi aria utilă de 18.256 mp.

Clădirea va cuprinde:

* Secţia Pediatrie I destinată grupei de vârstă 0-3 ani;

* Secţia Pediatrie II destinată grupei de vârstă 3-18 ani;

* Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică;

* Bloc Operator;

* Chirurgie Pediatrică;

* Secție Anestezie și Terapie Intensivă destinată grupelor de vârstă 0-18 ani de tip

medical cât și chirurgical și destinată pacientelor din Secția Obstetrică Ginecologie;

* Serviciul Sterilizare;

* Farmacie;

* Secția Obstetrică- Ginecologie (Compartimentul Obstetrică se împarte în Obstetrică

patologică și Obstetrică fiziologică), cu bloc de nașteri şi bloc operator;

* Secția Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat;

* Serviciul Epidemiologie,

* Spitalizare de zi;

* UPU pediatrie;

* Camera de gardă pentru Secția Obstetrică- Ginecologie;

*UTS;

* Serviciul Radiologie,

* Serviciul de internare – externare pacienți;

* Unitatea de igienizare sanitară pentru pacienți (garderobă pacienți);

* Vestiar personal.

Complexul Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă, după cum urmează: Secţia Pediatrie I – 40 paturi; Sectia Pediatrie II – 46 paturi; Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică – 45 paturi din care 10 paturi aparţinători; ATI adulţi – 6 paturi; ATI copii – 5 paturi; Secţia Neonatologie – 80 paturi din care 15 paturi terapie intensivă nou născuți, 15 paturi prematuri și 15 paturi aparținători; Secția Obstetrică Ginecologie – 90 paturi. Spitalul va avea și un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.

Recomandările redacției