La distanță de jumătate de secol, Ghiorocul a început școala în clădire nouă, cu dotări europene (galerie foto)
Distribuie articolul:
Deschiderea noului an școlar la Ghioroc a fost marcat de istorie. După exact 50 de ani, elevii din comuna Ghioroc au început școala într-o clădire nouă, dotată modern, la cele mai noi standarde europene. Grădinița și afterschoolul au fost construite pe un proiect european (AFIR) câștigat de Primăria Ghioroc într-o competiție de proiecte națională, unde comuna arădeană s-a situat pe locul 19 în țară.
Construcția este una nouă și modernă, prevăzută cu bucătărie proprie, cabinet medical, spălătorie, încălzire modernă pe ventiloconvectoare cu pompă de căldură, instalație de detecție incendii și cu o sumedenie de dotări.
„Am făcut ce am promis!
Astăzi s-a împlinit un vis, am deschis Grădinița cu Program Prelungit și Afterschoolul.
După multă muncă și costuri neașteptat de mari datorită creșterii prețurilor, încă cu facturi de plătit, AM DESCHIS!
O coincidență sau nu? Școala mare din Ghioroc a fost finalizată în anul 1973, acum fix 50 de ani și iată că și generația noastră, noi împreună, am reușit să construim o școală nouă cu dotări europene.
Grădinița și afterschoolul au fost construite pe un proiect european (AFIR) câștigat de Primăria Ghioroc într-o competiție de proiecte națională, unde am fost pe locul 19 în țară!
Construcția este una nouă și modernă, prevăzută cu bucătărie proprie, cabinet medical, spălătorie, încălzire modernă pe ventiloconvectoare cu pompă de căldură, instalație de detecție incendii și cu o sumedenie de dotări.
Bucătăria va deservi și grădinița și afterschoolul și am făcut-o pentru ca să reducem costul hranei, care este de 18 lei pentru grădiniță și 16 lei pentru afterschool. Doar costul hranei va fi suportat de către părinți, pentru că nu putem legal să achităm acest cost, restul este GRATUIT!
Primăria va plăti cadrele didactice de la afterschool și asistența medicală, asigură energia electrică și apa la gradiniță.
Noi și astăzi am muncit în curte, pentru a face cât mai frumos, și mai avem de făcut gazonul, accesul la afterschool și câteva modificări la geamuri și uși cerute de pompieri.
Când am scris acest proiect mă gândeam la familiile din comună care nu au unde lăsa copiii ca să poată merge la muncă, doream un sistem educațional modern la cele mai bune standarde și cred că am reușit asta la noi în comună, prin acest proiect și prin celelalte proiecte câștigate la liceul din Miniș și la școala din Ghioroc.
În curând vom mai achiziționa încă o tură de dotări printr-un proiect câștigat pe PNRR.
Astăzi am deschis școala în cladiri reabilitate, noi, cu dotări de ultimă generație și putem spune că o parte din strategia de dezvoltare a comunei Ghioroc ce am scris-o în 2013, este împlinită!
La început de nou an școlar, vă doresc tuturor elevilor un an plin de reușite și de învățături bune, să vă respectați profesorii, să-i urmați cu încredere pe cei demni de admirat și să vă iubiți părinții, apreciind eforturile lor de a vă oferi tot ce e mai bun și răsplătindu-i cu câte o bucurie! Să nu uitați să și citiți, să vă și distrați, să vă faceți prieteni…
Profesorilor le doresc mult spor în munca lor, răbdare și cât mai multă înțelepciune pentru a forma cât mai frumos elevii pe care-i au!
Părinților le doresc cât mai puține emoții și încercări, să aibă copii buni și cuminți, de care să fie mândri!
Și tot ce faceţi, să faceți cu multă iubire şi dăruire și nu veți da greş niciodată!
Dumnezeu să ne binecuvânteze!“, a declarat Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc.
Procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din România a debutat în diaspora, oferindu-le cetățenilor români din afara țării posibilitatea de...
Echipele Rețele Electrice Banat și ale contractorilor companiei continuă să lucreze pentru reluarea alimentării cu energie electrică în zonele afectate...