18 victorii consecutive în campionat fără victorie (10 din primul mandat, 8 în cel de-al doilea) este enorm de mult pentru un antrenor. Greu de găsit un club precum UTA, unde un tehnician să beneficieze de atâta răbdare și înțelegere; inclusiv criticile venite din partea suporterilor sau ale presei, normale în acest context, au fost moderate și îndreptate spre cifre și argumente în primul rând. E clar că nu atât aceste critici cât conștientizarea gravității situației au pus o presiune enormă pe antrenorul Laszlo Balint. Acesta a fost deosebit de agitat și surescitat pe tot parcursul meciului, probabil tocmai pentru că a simțit din evoluția echipei că astăzi e mai aproape ca niciodată să spargă blestemul. În minutele de prelungire, deși era clar că nu se mai poate întâmpla nimic la scorul de 3-1, Balint a fost surprins având o adevărată criză de nervi pe marginea terenului, semn al tensiunii ultimelor luni care a erupt. Din fericire astăzi atât el cât și jucătorii sau suporterii au văzut lumina. Echipa nu doar că a evoluat convingător, inteligent și eficient dar a reușit finalmente să câștige toate cele trei puncte în joc. La o jumătate de oră după meci am descoperit un antrenor încă apăsat de tensiunea acestor luni foarte grele, care a analizat astfel partida:
„Este o mare gură de aer pentru noi, chiar dacă nu mișcăm clasamentul cu ea, dar ne confirmă că putem să jucăm fotbal, putem să câștigăm împotriva unor echipe bune, ceea ce ne readuce încrederea în potențialul nostru. Trebuie să evidențiez echipa, băieții au arătat un spirit extraordinar, au luptat de la început până la sfârșit și consider că este o victorie care nu poate fi pusă sub semnul îndoielii nici măcar o secundă. Mă bucur că pe lângă acest spirit colectiv au venit și câteva realizări individuale și iată am reușit să bifăm trei puncte foarte importante. Am sacrificat jocul de construcție care pe un asemenea teren presupunea riscul de greșeli la fiecare pas și am făcut acest lucru pentru că în primul rând avem nevoie de rezultat. A fost o perioadă grea pentru toți și cred că e important că am rămas puternici. E o victorie de care avea mare nevoie toată lumea: eu, clubul, jucătorii, suporterii, jurnaliștii. Sper din tot sufletul să se fi împrăștiat acel spirit de neîncredere care ne-a înconjurat în ultima vreme.“
Așa cum după precedentul meci am punctat faptul că schimbările făcute au influențat negativ soarta partidei, așa cum am atras atenția a ceea ce ar putea fi o imobilitate în mesaj sau partitura tactică, astăzi trebuie să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului și să afirmăm faptul că Laszlo Balint a gândit foarte bine partida. În primul rând a renunțat la ideea generoasă dar contraproductivă în acest context al jocului de posesie, și-a montat foarte bine echipa pentru un meci de luptă, orientat pe pase cât mai directe și dueluri fizice, iar cireașa de pe tort a constituit-o ideea de a schimba între ei jucătorii de pe flanc. Mutarea lui Rareș Pop în banda stângă a fost elementul cheie al meciului, de acolo venind majoritatea fazelor periculoase în prima repriză, când practic s-a jucat partida. Iar faptul că puștiul a terminat meciul cu un gol și o pasă decisivă a venit ca o consecință a calităților sale incontestabile dar și a acestei mutări tactice menționate, aspecte despre care Balint a avut următorul comentariu: „Am antrenat aceste situații, am avut avut foarte mare încredere că Rareș și Postolachi fiind pe piciorul lor bun în exterior pot aduce mingi la careu sau pot finaliza anumite acțiuni de atac, bineînțeles ținând cont și de ceea ce am văzut la nivelul adversarului. Rareș a făcut un meci foarte bun, îl felicit. Trebuie să rămână echilibrat așa cum a rămas și atunci când nu a evoluat conform așteptărilor. E o situație un pic ciudată, un copil de 17 ani, pe care toată lumea pune presiune, ceea ce înseamnă că a confirmat. Asta înseamnă că în ciuda vârstei a arătat maturitatea necesară, l-am ajutat și noi în interiorul grupului. Își demonstrează calitățile, are potențial foarte mare și are multe de spus.“
Sigur că nu a fost totul roz în acest meci. UTA s-a clătinat din nou în apărare și ca urmare a încasat două goluri, unul fiind din fericire anulat de VAR. Însă dacă nu venea reușita de 3-1 a lui Rareș Pop, aceste clătinări în defensivă ar fi putut ușor balansa meciul către un deznodământ nefericit, lucru recunoscut chiar de antrenor: „Sunt un pic supărat pe aceste faze în care adversarul ajunge în situații lejere de a marca dar sunt și anumite contexte, nu neapărat scuze sau alibiuri dar băieții mi-au spus că era foarte greu doar să stai în acea zonă a terenului, au fost zone în teren în care era foarte greu să faci 2-3 pași, nu să controlezi mingea. Dar avem această vulnerabilitate defensivă pe care trebuie să o eliminăm prin disciplină, unitate, spirit și abnegație.“
La final Balint a tras și un semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul ca toată lumea, dar în special jucătorii, să supraliciteze această victorie, lansând un semnal la echilibru și mai ales responsabilitate dublată de muncă: „E important să ne păstrăm echilibrul pentru că nu am realizat încă nimic. Este importantă pentru încrederea noastră, pentru moral dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ deoarece ne așteaptă un meci pe viață și pe moarte la Sibiu. Sper să arătăm aceeași determinare și același spirit pentru că avem mare nevoie de continuitate.“