Lucrările la pasajul dintre Sâmbăteni și Ghioroc au întârziat din cauza unor restricţii impuse de CFR

1
228

pasajPasajul de pe drumul Sâmbăteni – Ghioroc va putea fi circulat abia din decembrie. Asta pentru că, lucrările la pasajul peste calea ferată au întârziat mult, pe fondul unor restricţii impuse de CFR.
Restricţiile impuse de Căile Ferate Române, pentru intervalul orar zilnic în care se poate lucra la pasajul de pe drumul Sâmbăteni – Ghioroc au întârziat mult lucrările. Pasajul peste calea ferată de pe drumul DJ 708 C Sâmbăteni – Ghioroc a intrat în reabilitare după jumătatea lunii iunie a acestui an, atunci fiind închisă şi circulaţia. Dacă nu ar fi existat probleme, traficul pe pasaj ar fi trebuit redeschis de la finalul lunii septembrie. Pentru că s-a lucrat şi la calea ferată, sub pasaj, CFR a impus un interval orar pentru derularea lucrărilor. Mai precis, constructorul nu a putut lucra numai între anumite ore, astfel că, lucrarea nu a putut fi terminată aşa cum s-a preconizat iniţial. „Sperăm că, în prima decadă a lunii decembrie, traficul să poată fi reluat pe pasajul de pe Sâmbăteni – Ghioroc. Lucrările au întârziat pentru că au existat unele probleme, fiind condiţionaţi de un aviz al CFR. S-a putut lucra doar într-un anumit interval orar. Din 11 noiembrie însă, în baza unui nou aviz dat de CFR s-a putut lucra mai multe ore pe zi, astfel că, reabilitarea urmează să fie finalizată“, a susţinut Cristian Drăgan, administratorul public al Consiliului Judeţean.
Lucrările din cadrul proiectului „Drumul Vinului: Păliş – Ghioroc – Covăsânţ – Şiria“, în care a fost inclusă şi reabilitarea pasajului sunt finalizate în procent de 85 la sută, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean. În această perioadă se mai lucrează în Ghioroc, lucrarea fiind continuată până în Păuliş. Drumul Vinului ar urma să fie inaugurat anul viitor.
„Drumul Vinului: Păliş – Ghioroc – Co­văsânţ – Şiria“ presupune o investiţie de circa 56,5 milioane de lei. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Din total, banii europeni primiţi de Arad pentru acest proiect se ridică la 46.455.400 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.