Mai multe străzi au fost inundate în Alfa

0
97

Mai multe străzi au fost inundate, din senin, în Cartierul Afla, dupa ce o conducta magistrală s-a fisurat. Debitul mare de apă a făcut ca zeci de gospodării să rămână izolate, până când apa s-a retras. La fața locului, au ajuns și pompierii, care au fost nevoiți să își schimbe încălțămintele, pentru a putea interveni și evacua apa. „Cam 25-30 de cm. E plin, uitați. Eram plecat și nu am putut să intru, m-am descălțat de pantofi și am luat cizmele. Dar greu de tot a fost, au venit persoanele responsabile. E o camară, acolo, cu lemne, cu mobilă. E inundat acolo.

Conducta spartă a inundat o gradiniţă, curtea unui birou avocaţional, mai multe gospodării şi trotuarele de pe 3 străzi din zona şcolii UCECOM. „S-a spart o țeavă, acolo. S-au speriat oamenii, a intrat în casă, prin pivnițe. Au schimbat țevile, mai bine lăsau alea vechi. Acolo, la grădiniță a intrat in pivniță, în curte la oameni„.

Într-un final, pentru remedierea avariei au intervenit şi cei de la apă canal.

„Nu am fost acasă, a venit fata de la școala și m-a sunat, mi-a zis ca e plină curtea de apă și am fugit acasă. La noi nu este țeava spartă, totul este inundat, în pivniță plutesc lemnele, ce o să fac, unde dorm, cum fac cu lemnele, că sunt ude, o să fie frig….

Pentru că avaria a avut loc în jurul orei 15, mulţi locatari nici nu au fost acasă, cînd le-au fost inundate curțile.

 „Detașamentul Arad a intervenit cu 3 echipaje, o autopompă și o autospecială pentru evacuarea apei din curți datorită spargerii unei magistrale din zonă, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, căpitan George Pleșca.

Pentru remedierea avariei, cei de la apă canal au oprit apa potabilă în zonă, la această oră responsabilii încercînd să repare conducta magistrală fisurată. Se estimează că mii de oameni au rămas fără apă curentă.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.