Manifestări dedicate Zilei Armatei, la Păuliș

0
349

La Păuliș au avut loc joi, manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române. Alături de reprezentanți ai administrației locale a fost prezent și Mihai Fifor, ministrul Apărării. S-a desfășurat un ceremonial religios, manifestări militare urmate de defilarea Gărzii de Onoare.

„Am adus un omagiu eroilor detașamentului de elevi ai școlii de subofițeri în rezervă de la Radna care, în septembrie 1944 reușeau să țină piept pentru aproape o săptămână unei divizii inamice care număra de opt ori mai mulți oameni. Continuăm acest adevărat pelerinaj închinat eroilor din toate timpurile, care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie, Patrie, pentru libertatea și demnitatea poporului român. La mulți ani, de Ziua Armatei României și Glorie Eternă eroilor!”, a susținut Mihai Fifor, ministrul apărării și senator PSD.

În octombrie 1959, Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381. Data 25 octombrie 1944 semnifică eliberarea totală a teritoriului naţional de sub ocupaţia hortisto-fascistă, realizată prin sacrificii în luptă a peste 525 de mii de militari. Dintre aceștia, peste 58.000 au fost uciși sau dispăruți. războiul Chiar și după eliberare, militarii români au continuat să lupte alături de puterile Naţiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, în războiul antifascist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.