Maria Grapini susține că rezoluția adoptată este una nedreaptă care duce spre euroscepticism. „Rezoluţia adoptată reprezintă un avertisment, dar ca imagine este foarte prost că avem o rezoluţie care a influnetat acum şi raportul MCV şi imaginea noastră ca ţara. Este o rezoluţie nedreaptă pentru că orice punct din această rezoluţie poate fi trecut la oricare stat membru, nu are nimic specific românesc. Am considerat că e o ipocrizie să îi faci asta unui stat, care peste câteva luni va prelua preşedinţia, doar ca să împaci cumva popularii, care au suportat acea rezoluţie, cu Ungaria şi Polonia. Polonia a avut o rezoluţie că nu a respectat deciziile Curţii Cosntituționale de la ei, iar Ungaria a încălcat regulamentul Schengen, a îngrădit liberateta presei şi libertatea la educaţie. Noi nu ne încadrăm aici. Nu ne încadrăm nici la corupţie, chiar dacă trebui să luptăm în ţară şi să o diminuăm, că de eliminat cred că este o iluzie. Nicio ţară nu are zero corupţie. Există un top al corupţiei al statelor membre şi România nu se află în primele state. Marea corupţie este importată în România de afară, ei au făcut export de corputie, marile companii. Este o rezoluţie nedreaptă”, a declarat Maria Grapini.

Grapini susține că partea gravă este că, acum când Europa se află la o răscruce, această rezoluţie a dat apă la moară, pentru că au luat cuvântul şi ne-au apărat şi alţi eurodeputaţi din alte state.

„Face mult rău şi UE. Până la urmă, noi – eurodeputaţi, preşedinte din consiliu, comisar – trebuie să ne apărăm România, în ceea ce priveşte aplicarea unui tratament egal. UE pierde! Se vede clar că s-a început cu o presiune spre statele din est, mai noi. Se vede clar că se merge pe drumul propus de Macron şi Merkel, de împărţire a Europei în două, de politici diferite şi diferenţiate, dar grav este că avem şi tratament diferenţiat“.

Recomandările redacției