Furturile de mașini Hyundai și Kia au crescut cu peste 1,000% începând din 2020. Datele noi arată că vehiculele Hyundai și Kia au fost furate de zece ori mai mult după ce o provocare virală pe TikTok a expus vulnerabilitățile acestora, conform playtech.ro.

Furturile de vehicule fabricate de producătorul auto sud-coreean Hyundai și subsidiara sa Kia au crescut cu peste zece ori după ce o provocare virală pe rețelele sociale a expus vulnerabilitățile acestora, potrivit unor date noi.

Cea mai recentă actualizare furnizată pentru FOX Business de către Highway Loss Data Institute (HLDI), care urmărește furturile auto utilizând reclamații de asigurare, indică faptul că furturile de modele Hyundai și Kia au crescut cu peste 1,000% în prima jumătate a anului 2023 în comparație cu prima jumătate a anului 2020.

HLDI a afirmat că înainte de 2020, vehiculele Hyundai și Kia erau furate în jurul aceleiași rate ca și alte mărci, dar reclamațiile privind furturile pentru vehiculele sud-coreene au fost de șapte ori mai mari decât cele pentru alte mărci în prima jumătate a anului 2023. În perioada cea mai recentă studiată, vehiculele Hyundai și Kia au fost furate la o rată de 11,2 la 1,000 de vehicule asigurate, în timp ce ratele de reclamații pentru celelalte mărci au crescut în medie puțin la 1,6 la 1,000, arată datele.

Vandalizări, în creștere

Numerele arată că reclamațiile pentru vandalizare pentru mașinile Hyundai și Kia sunt, de asemenea, semnificativ mai mari decât pentru alte vehicule, ceea ce HLDI spune că se datorează, probabil, unor tentative nereușite de furt. Reclamațiile pentru vandalizare ale vehiculelor au fost de patru ori mai mari în prima parte a anului 2023 decât cu trei ani în urmă și de trei ori mai mari decât cele pentru alte mărci anul trecut.

Furturile de vehicule au crescut în general în timpul pandemiei, dar mașinile Hyundai și Kia au devenit ținte ușoare pentru infractori după ce o provocare postată pe TikTok și alte platforme de social media în 2021 a relevat că mai multe modele ale acestor mărci construite între 2011 și 2021 nu aveau imobilizatoare pentru a le împiedica să fie pornite fără prezența unei chei.

sursa: playtech.ro

Recomandările redacției