Ministerul Apărării Naţionale continuă bătaia de joc la adresa Cetăţii Aradului

0
155

cetateMinisterul Apărării Naţionale a dat, din nou, dovadă de bătaie de joc vizavi de transferul Cetăţii Aradului în circuitul civil cerând Primăriei modificarea unei clauze din protocolul de primire-predare, clauză referitoare la locuinţele ANL pentru militari.
Astfel, Ministerul Apărării Naţionale a cerut Primăriei Arad să modifice Hotărârea Consiliului Local care prevede transmiterea locuinţelor ANL pentru militari în zece ani, cu o nouă clauză conform căreia locuinţele vor trebui transmise militarilor în trei ani.
În aceste condiţii, primarul mu­nicipiului Arad, Gheorghe Falcă, a precizat, luni, că în următoarea şe­dinţă a Consiliului Local Municipal va supune votului modificarea hotărârii însă, în aceste condiţii, se va amâna concursul de idei şi soluţii cu privire la reconversia Cetăţii deoarece, în absenţa protocolului, nu vor putea fi alocaţi bani în Bugetul pe anul 2015 pentru acest obiectiv.
„Ministerul Apărării Naţionale şi-a schimbat, din nou, poziţia, ceea ce arată modul în care ministerul lucrează pentru acest obiectiv important al Aradului şi pentru a pune în aplicare o Hotărâre de Guvern din anul 2010. Astăzi, suntem în 2015, şi nu reu­- şim să punem în practică o hotărâre de preluare a Cetăţii de municipiul Arad, în condiţiile agreate de municipalitate. Sper ca vineri, să aprobăm schimbările solicitate de dânşii în cadrul protocolului propus tot de dânşii şi, în următoarele săptămâni, să primim acest protocol semnat, iar apoi, conform legii, la rectificarea de buget să alocăm bani pentru a începe concursul de idei şi soluţii, să vedem ce ne propun specia­liştii că putem face în Cetatea Aradului din punct de vedere insti­- tuţional şi, la un moment dat, şi din punct de vedere financiar”, a declarat Gheorghe Falcă.
Acesta a mai precizat faptul că Ministerul nu a semnat protocolul arată „ritmul în care organizaţia lo­cală a PSD Arad vrea să fie transferată Cetatea municipalităţii”.
„I-am întrebat şi pe cei de la Minister ce probleme au că îşi schimbă propriul lor document. I-am întrebat ce se întâmplă dacă în trei ani ANL nu va construi lo­cuinţele şi Primăria îi va amenda pentru că blochează un teren. Faptul că nu au semnat protocolul ne arată ritmul în care organizaţia judeţeană a PSD şi Ministe­- rul vor să ne fie transferată Cetatea. În loc să votăm concursul de idei pentru reconversia Cetăţii noi modificăm protocolul. Pierdem, evident, timpul”, a mai spus primarul.
Consilierii locali au aprobat anul trecut, în decembrie, protocolul de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale privind demilitarizarea Cetăţii Aradului, obiectiv care se va realiza în următorii trei ani.
În protocol era stipulat faptul că municipalitatea arădeană va trebui să transmită în domeniul public al statului şi în administrarea Ministe­rului Apărării Naţionale, în condiţiile legii, un număr de 250 de unităţi loca­tive, împreună cu terenul aferent acestora, pentru personalul Ministe­rului Apărării Naţionale, realizate prin programe derulate de Agenţia Naţio­- nală pentru Locuinţe, într-un termen de zece ani de la data intrării în vi­goare a protocolului de colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.