Ministrul de externe Teodor Meleșcanu face o vizită la Budapesta

0
196
Teodor Melescanu sustine o conferinta de presa, in care anunta ca isi depune, A®n sedinta de Guvern, mandatul de ministru de Externe, la sediul MAE, in Bucuresti, marti, 18 noiembrie 2014. Teodor Melescanu a arÄftat cÄf a preluat responsabilitatile MAE A®n 10 noiembrie, cu cinci zile A®nainte de turul II al alegerilor prezidentiale, A®n conditiile A®n care "exista o situatie destul de criticÄf dupÄf primul tur". OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe, trimis presei locale prin intermediul Prefecturii, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, face astăzi o vizită oficială la Budapesta, la invitaţia omologului său, Péter Szij­jártó.
„Programul vizitei cuprinde consultări cu șeful diplomației ungare, o întrevedere cu primul-ministru ungar, Viktor Orban, și susținerea unei alocuțiuni, în premieră pentru un mi­nistru român, la reuniunea anuală a diplomaţiei ungare. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu va avea o
întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe va susține importanța intensificării dialogului politico-diplomatic, pe teme de interes comun, precum și dinamizarea cooperării economice – fiecare dintre cele două state fiind pentru celălalt unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali, a cooperării sectoriale în baza proiectelor în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, cât  și identificarea de noi oportunități de cooperare. Va fi abordată, de asemenea, și problematica protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale”, se arată în comunicat.
De menționat că pe agendă sunt incluse și subiecte privind situația europeană, regională şi internaţională. „Cu prilejul discuţiilor cu reprezentanții comunității românești, vor fi discutate preocupările românilor din Ungaria pentru menţinerea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice ale acestora, precum şi modalităţile de sprijin de către statul român”, mai susțin reprezentanții Ministerului de Externe.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.