Minore obligate să se prostitueze salvate din ghearele proxeneților

0
1843

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare pe raza municipiului Ploieşti şi a comunei Valea Călugărească într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2018, suspectul D.N. a recrutat două minore, în vârsta de 15-16 ani, și respectiv în vârstă de 17 ani, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, s-a constatat că în activitatea infracțională de exploatare sexuală a celor două minore au mai fost implicate şi două suspecte, una dintre ele, în vârstă de 17 ani, concubina suspectului D. F., având cu acesta şi un copil în vârstă de aproximativ o lună de zile, precum și o altă suspectă, în vârstă de 16 ani, care locuia împreună cu cele două minore în diferitele locații pe care le închiria. „În activitatea sa, suspectul D. F a fost sprijinit de către concubina şi sora sa care se ocupau în principal cu plasarea clienților și ţineau o evidență a sumelor de bani obținute de fiecare minoră. Totodată, acestea le asigurau spatiile necesare practicării prostituţiei prin închirierea unor apartamente sau garsoniere în regim hotelier şi monitorizau timpul petrecut cu clienţii, atenţionându-le când timpul alocat pentru fiecare raport sexual prestat ajungea la final. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că minorele au fost exploatate sexual și de către alţi doi suspecți”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Astfel, șase persoane au fost duse la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.