Numit la Rapid în această vară, nord-irlandezul Neil Lennon va debuta pe banca giuleștenilor cu un derby de tradiție la Arad, împotriva UTA-ei, care se va disputa sâmbătă, de la ora 19:15, în cadrul primei etape a noului sezon din Superligă. Duelul se anunță a fi unul foarte interesant, având în vedere rivalitatea dintre cele două cluburi și modificările produse în această vară în cadrul loturilor de jucători.

Tehnicianul britanic a prefațat partida de pe Arena „Francisc Neuman”: „Va fi primul meci al sezonului, va fi greu, jucăm în deplasare, știm că UTA a făcut schimbări în lot, dar noi ne-am concentrat pe cum vom aborda noi jocul. Ne-am pregătit foarte bine, am fost încântat de atitudinea jucătorilor și de efortul depus. Suntem nerăbdători să înceapă sezonul, dar eu tot timpul am spus că jucătorii ajung la nivelul maxim doar după 3-4 etape. Știm că va fi un meci greu, respectăm adversarul, dar mergem la UTA să fim cât mai pozitivi posibil. Nu există meciuri ușoare în fotbal, acest campionat este foarte competitiv. Uneori vrei să joci contra echipelor bune la început, înainte ca ele să ajungă la un joc consistent. Programul e cel care e, urmează meciuri grele. Dacă îți dorești să ai succes, trebuie să te lupți cu adversarul, să ai o mentalitate pozitivă și un joc pozitiv. Așteptăm provocarea și vrem să începem bine sezonul”

Lennon are sub comanda sa trei fotbaliști care au evoluat la UTA în sezonul trecut, Claudiu Micovschi, Rareș Pop și Cătălin Vulturar, iar tehnicianul a profitat de acest lucru pentru a afla informații despre stilul de joc impus de Mircea Rednic: „E posibil ca Mircea Rednic să schimbe complet stilul pentru acest meci, nu știm ce va face. Evident, am avut jucători împrumutaţi acolo în sezonul trecut, ne putem folosi de acest lucru, dar ei au schimbat mulți fotbaliști de atunci, am urmărit câteva meciuri și avem o idee despre jocul lor. Au un antrenor foarte experimentat, foarte inteligent, isteț, avem tot respectul și vom pregăti echipa cât de bine putem pentru acest meci. Nu știm dacă informațiile pe care le-am primit de la jucători sunt relevante pentru actuala echipă a UTA-ei. I-am întrebat despre stilul de joc, dar asta e normal, ar putea să fie complet schimbat sâmbătă seară, tot ce știu e că trebuie să fim pregătiți să înfruntăm o echipă foarte bună, cu un antrenor experimentat, și trebuie să fim flexibili în joc” a declarat tehnicianul de 53 de ani, care nu se va putea baza pe Pop și Vulturar la această partidă.

Sunt șanse mari ca Rapidul să înceapă jocul de la Arad într-un sistem cu trei fundași centrali, iar unul dintre ei ar putea fi veteranul Cristian Săpunaru: „Acesta e planul, să jucăm cu trei fundași centrali, la asta am lucrat în pregătiri, e ceva ce am luat în considerare. Acela ar fi trebuit să fie sistemul și la începutul sezonului trecut, dar după schimbarea antrenorului au jucat cu patru în apărare. Cu jucătorii pe care îi avem la dispoziție ne gândim la un 3-5-2, sistem în care ei s-au descurcat bine, nu vrem să ne complicăm sau să le dăm prea mult de gândit. S-au adaptat bine și asta mă mulțumește. Săpunaru este un sportiv extraordinar, nu putem decât să admirăm un om la 40 de ani care e într-o asemenea formă și care are o asemenea mentalitate. Este o parte importantă din lot, ca și toți ceilalți jucători, și va fi folosit când va fi nevoie. Are o carieră extraordinară, vrea să contribuie la echipă, atât pe gazon cât și în afara lui, este un exemplu bun pentru jucătorii tineri” a afirmat Neil Lennon.

Pe lângă fotbaliștii reveniți după împrumuturi, giuleștenii au transferat șase jucători în această vară: Timotej Jambor (Zilina, 1 milion de euro), Jakub Hromada (Slavia Praga, 500.000 de euro, transfer definitiv la final de împrumut), Filip Blazek (Banik Ostrava, 250.000 de euro), Cristian Manea (liber, de la CFR Cluj), Luka Gojkovic (liber, de la Javor-Matis Ivanjica). La capitolul despărțiri există până acum nouă nume, Ermal Krasniqi (Sparta Praga, pentru 2 milioane de euro), Funsho Bamgboye (Hatayspor), Iulian Cristea („U” Cluj), Dragoș Grigore (Gloria Buzău), Cătălin Cîrjan (revenit după împrumut la Arsenal, a semnat mai apoi cu Dinamo), Alexandru Albu, Kevin Soni, Virgil Drăghia și Alexandru Crivac (liberi de contract).

FOTO: captură FC Rapid 1923 (youtube)

Recomandările redacției