Noul staff tehnic al Sebișului are un prim examen de foc contra Zalăului

0
66

bancasebÎnfrângerea internă cu Metalurgistul Cugir a învolburat apele la Sebiș. Mihai Petcuț și-a dat imediat demisia, iar conducerea clubului a avut trei zile de negocieri la sânge cu mai mulți tehnicieni. Până la urmă, cuvântul lui Ionuț Popa a fost respectat și Dan Stupar a fost instalat pe bancă, obiectivul rămânând același – promovarea.
Pentru asta, însă, Naționalul trebuie să înceapă să acumuleze din nou puncte, mai ales că până se trage linia peste sezonul regulat va întâlni două formații cu pretenții de play-off. În această după-amiază, în orașul de pe Crișul Alb vine Zalăul, echipă ce în clasamentul la zi al play-offului se situează peste  sebișeni, dar care – paradoxal – încă nu este sigură de locul său printre primele șase formații ale seriei. Formația din județul Sălaj pare să-și fi făcut ca lumea temele pentru deplasarea de vineri. Antrenorul Călin Pop și conducerea clubului au văzut pe viu derby-ul de săptămâna trecută și au realizat că e pâine de mâncat la Sebiș. „Cele două echipe nu s-au ridicat la ce m-am aşteptat. Cugirul a jucat mai bine şi s-a organizat după ce a jucat în 10 oameni, în schimb Naţional Sebiş a jucat mo­dest şi nu ne sperie. Sigur, niciun meci nu seamănă cu altul, dar ne-am luat măsuri pentru partida de vineri”, a recunoscut tehnicianul Zalăului, care – totuși – are o temere. „Ştim că întâlnim o echipă bună, dar mergem la Sebiş pentru cele 3 puncte. Ei trec printr-o pasă proastă şi sperăm să profităm de ea. Nu ne este frică de formaţia adversă, ci de arbitraj, fiindcă Sebişul nu mai are voie să facă paşi greşiţi şi sper să nu apeleze la alte metode pentru a câştiga. Vreau să fim lăsaţi să jucăm. Voi face câteva improvizaţii în echipă, dar nu vom juca defensiv. Nu avem echipă să ne apărăm, vom juca normal şi vom încerca să marcăm cât mai multe goluri”, a adăugat Pop.
Cu siguranță, Dan Stupar și Ionuț Popa au lucrat mai ales la moralul jucătorilor după „dușul rece” cu Metalurgistul. Metodele de antrenament sunt și ele diferite, modalitatea de pregătire a meciurilor oficiale, de asemenea, însă rămâne de văzut cât vor reuși să asimileze Blănaru et. comp până la ora (17) disputei de vineri. „Nu ne gândim decât la victorie, orice alt rezultat ar putea să ne complice și mai mult situația. Deocamdată sunt importante cele 3 puncte și mai puțin spectacolul fotbalistic”, a explicat noul tehnician al „alb-albaștrilor”.
Ca o ironie a sorții, Dan Stupar reia lucrurile în seria a V-a a Ligii a III-a de unde le-a lăsat. Ultimul fior ca antrenor l-a simțit în minutele finale ale disputei Turda – Zalău 3-3, pentru ca vineri să fie din nou implicat emoțional și profesional într-un meci cu echipa din județul Sălaj.
„Sincer vă spun, din punctul meu de vedere, Zalăul din acest an arată mai bine decât cel din toamnă. Chiar dacă au pierdut mult la capitolul experiență, zălăuanii au câștigat enorm prin entuziasmul și dorința de afirmare a tinerilor aduși în iarnă. Ne-a pus destule probleme la Turda, dar, pe de altă parte, au și punctele lor slabe. Calitativ, jucătorii de la Sebiș sunt mult peste cei de la Zalău, dar în fotbal mai trebuie să ai și atitudine, să fii ordonat și coerent în joc și, de ce nu, să ai și acea doză de noroc care, câteodată, față diferența dintre un rezultat bun și unul prost”, mai spune fostul „secund” al UTA-ei. Dobricean, Neacșu (ambii suspendați), Miron și – probabil – Răducă nu vor avea ocazia să debuteze sub comanda lui Stupar contra Zalăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.