În această seară, în jurul orei 18:30, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Nadăș.
La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe, cu degajări mari de fum.
În urma recunoașterii efectuate de pompieri a rezultat o victimă, proprietara casei, o femeie în vârstă de 72 de ani, care a fost evacuată din locuință de către vecini, până la sosirea echipajelor de intervenție.
Victima a fost preluată de către echipajul medical și a fost transportată la spital conștientă și cooperantă, prezentând arsuri la nivelul membrelor inferioare.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, iar în urma flăcărilor au fost afectați aproximativ 80 de metri pătrați din acoperiș, precum și două încăperi ale casei cu bunurile aflate în interior, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.
În aceste momente pompierii acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului și stabilirea cauzei probabile de producere a acestuia.
UPDATE: Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad a declarat:
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat.
ATENȚIE LA COȘURILE DE FUM!
❗️coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate.
❗️ în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.
❗️coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
❗️coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru
reţinerea scânteilor.
❗️se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.