O femeie din Vladimirescu acuză Retim-ul de faptul că tatăl ei s-a ales cu proprire pe pensie din cauza companiei de colectare a deșeurilor
Distribuie articolul:
Un bătrân din Vladimirescu s-a trezit că are pensia proprită din cauza restanțelor către Retim. Fiica acestuia, stabilită în străinătate, ne-a contactat pe adresa redacției să se plângă de modul în care compania de colectare a deșeurilor a gestionat întreaga situație. Conform acesteia, tatăl său este complet nevinovat, iar întreaga vină pentru această situație o poartă Retim-ul.
„De mai bine de 2 ani de zile tatăl meu nu a primit nicio factura din partea Retim, deși contractul a fost încheiat în 22-05 -2018, unde am specificat ca facturile să fie trimise la adresa respectiva din contract. După mai multe telefoane și sesizări in scris de pe adresa mea de email m-am trezit cu facturile, care nu se puteau nici deschide. Datorita faptului că eu nu locuiesc în România, am trimis mailuri dar fără nici un rezultat. Săptămâna trecută tatăl meu a primit direct de la executor judecătoresc că s-a pus proprire pe pensia sa pentru că nu și-a plătit la timp facturile deși în luna decembrie am platit suma de 106 lei pe o factura mai veche. Deci în concluzie tatăl meu, fără să primească vreo notificare sau vreo somație privind suma pe care o avea restanță, va fi executat silit“, ne-a declarat femeia.
Aceasta susține că se dorește ca tatăl ei să mai plătească încă o dată suma respectiva. „Am depus o plângere la ei unde am specificat că mi-au fost încălcate drepturile prevăzute în prezentul contract, folosirea datelor cu caracter personal fără aprobarea mea. Am primit un răspuns aberant că s-au trimis SMS dar nicio factură și că ei nu sunt vinovați, ci poșta română care nu duce facturile.
De fapt oamenii bătrâni sunt obligați să își respecte regulile contractuale dar ei nu“, susține femeia.
În legătură cu plângerea prezentată, RETIM ne-a declarat următoarele aspecte:
„Contractul de prestare a serviciului de salubrizare dintre Retim Ecologic Service S.A. și Brad Alexandru Nicolae a fost încheiat în data de 21.05.2018, cu obligația ambelor părți de a respecta termenele și condițiile contractuale.
Conform contractului, facturile se emit până la data de 15 a lunii următoare prestării serviciului. Utilizatorul are obligația de a achita contravaloarea în termen de 15 zile de la data emiterii, cu completarea că în zonele rurale facturile se emit odată la 3 luni.
De asemenea, utilizatorul a fost și este notificat cu privire la plata facturilor pe numărul său de telefon mobil, evidențiat prin dovada SMS-urilor comunicate de către operatorul de servicii.
Pentru a facilita procesul privind plata și vizualizarea facturilor, am recomandat clientului crearea Contului Meu și optarea pentru transmiterea facturii pe adresa de e-mail.
În urma verificărilor efectuate împreună cu operatorul poștal, dorim să vă aducem la cunoștință că nu au fost identificate probleme de livrare la adresa indicată.
Înțelegând că persoanele vârstnice pot gestiona cu dificultate plata facturilor, prin solicitarea verbală s-a acceptat comunicarea facturii către adresa de e-mail a fiicei sale Brad Eva Monica. Cu toate acestea, am constatat că plățile nu s-au efectuat în termenul stabilit, de aici demarându-se proceduriile de executare silită.
Utilizatorul cu toate că știa că beneficiază de un serviciu de salubrizare lunar și că are o obligație de plată a facturilor de prestări servicii de salubrizare, a înțeles să ignore și să nu își respecte această obligație contractuală.
Deschiderea unui dosar de executare este realizată printr-o analiză detaliată a modului de plată și a situației facturilor restante. Conform istoricului de plăți, clientul a achitat cu întârziere facturile de salubrizare prin diverse sisteme electronice: Pay Point, Pay Zone, Un-Doi. Acest lucru sugerează că debitorul a primit facturile restante, având acces la modalitățile de plată de pe facturi, inclusiv coduri de bare și alte informații necesare.
La momentul analizei, 7 decembrie 2023, s-a constatat că existau 9 luni de servicii neachitate. Plata menționată de dna Brad Eva Monica fiind efectuată ulterior deschiderii dosarului.
Având în vedere neexecutarea obligațiilor de plată scadente, conform art. 622 din Codul de Procedură Civilă, creditoarea a procedat la punerea în executare a debitorului. Aceasta poate începe odată cu sesizarea organului de executare, fără necesitatea transmiterii vreunei notificări prealabile.
Conform Legii nr. 51/2006, factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu, susținând legalitatea procedurii de executare.
Vă asigurăm că suntem deschiși la dialog și colaborare pentru a remedia situația în mod eficient și transparent”.
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad și-a exprimat ieri profunda îngrijorare față de un mesaj recent transmis de Prefectura...
ACTUALIZARE Doctorul Fotescu Nicolae a fost găsit teafăr și nevătămat. Suntem recunoscători pentru mobilizarea extraordinară a tuturor celor care au...