O tânără gravidă a încercat să treacă graniţa ilegal. I s-a făcut rău la audieri

0
158

O tânără însărcinată a acuzat o stare de rău în timp ce era audiată de poliţiştii de frontieră. Femeia din Camerun a încercat să iasă din ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate franceză, aparținând altei persoane. În data de 30.03.2016, ora 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o tânără, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Franţa. Femeia călătorea cu trenul Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Viena. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din documentele prezentate, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări. În timpul cercetărilor, femeia, vizibil însărcinată, a acuzat o stare de rău și a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean Arad – Secţia UPU, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de  specialitate, starea ei de sănătate fiind stabilă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetăţeanul camerunez Raissa Y., în vârstă de 26 ani, care a intrat legal în România, la începutul lunii ianuarie a acestui an. În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la sora ei, din Franţa și nu deținea viză pentru a călători în Spaţiu Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit tinerei actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.