Om al legii, acuzat – Șeful de post din Pilu, cu dosar la Parchet

0
294
????????????????????????????????????

Șeful Postului de Poliție Comunal Pilu, agent șef principal Ioan Ilieș, este acuzat de uz de fals. Mihali Floricica, cu domiciliul în Sintea Mare a depus o plângere penală împotriva unui autor necunoscut, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, și împotriva lui Ioan Ilieș, pentru uz de fals. „În fapt, în data de 04.05.2018, am fost chemată în judecată de numitul Ilieș Ioan care susține că aș fi vândut terenul arabil, în suprafață de 0.50 ha, din extravilanul localității Pilu, înscris în TP printr-un înscris sub semnătură privată, denumit «Convenția de vânzare cumpărare» (…) Acest înscris nu conține data încheierii și nu a fost scris sau semnat de subsemnata, astfel că reprezintă un fals”.
Surse judiciare ne-au confirmat că a fost începută urmărirea penală in rem, mai exact în acest moment, cercetările vizează fapta nu persoana. Astfel, a fost „înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecă­toria Chișineu-Criș, dosarul penal nr. 346/P/2018, în care s-a început urmă­rirea penală in rem, la data de 07.06. 2018, pentru infr. prev. de art. 322 al. 1 C. Pen. și art. 323 C. Pen., ca urmare a plângerii depuse de numita Mihali Floricica. În prezent, în dosarul penal menționat, nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale in personam”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.
Procesul civil a fost suspendat până la soluționarea celui penal. „În baza art. 413 pct.1 Cod procedură civilă dispune suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea dosarului de urmărire penală nr.346/P/2018 aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării ce se va depune la Judecătoria Chişineu-Criş. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27.11.2018”. În dosarul 971/210/2018, Ioan Ilieș i-a che­mat în judecată pe Floricica Mihali, Adrian Sîrb, Comuna Pilu, Ministerul Apărării Naționale, Direcția pentru Cultură a Județului Arad, Direcția pentru Agricultură Arad, pentru câștigarea dreptului de proprietate asupra unui teren. Instanța a dispus suspendarea judecății cauzei, deoarece fiind vorba de infracțiunile de uz de fals și fals în înscrisuri, e necesară expertiza ce identifică autorul, procedură care se poate întinde pe o durată mai lungă de timp. Și pentru a nu chema în judecată persoanele din dosar doar pentru a amâna de fiecare dată termenul, a dispus suspendarea judecării cauzei până la soluționarea dosarului penal.
De menționat că persoana în cauză s-a mai judecat pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra unui teren și a unei case la Zădăreni. „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată şi precizată de reclamantul Ilieş Ioan în contradictoriu cu pârâtele UAT Zădăreni şi B. M. L.. Constată că antecesorul pârâtei – defunctul B. L. a dobândit prin construire dreptul de proprietate asu­pra construcţiei casă de locuit cu o cameră, edificată pe terenul înscris în CF 301864 Zădăreni, top. 697/a, şi un drept de folosinţă veşnică asupra terenului, în baza Legii nr. 9/1968 şi dispune întabularea acestora în CF. Constată că reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra casei de locuit situată în Zădăreni nr. 192, top. 697/a prin contract de vânzare cumpărare încheiat cu B.L. în anul 1977 şi prin construire, anterior anului 1989. Dispune întabularea dreptului de proprietate al reclamantului asupra casei de locuit în CF 301864 Zădăreni, cu titlu de cumpărare şi construire. Respinge în rest cererea. (…) Pronunţată în şedinţa publică din 21.04.2016”, se arată în soluția Judecătoriei Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.