bugetBugetul în orice parte a lumii este unul neîndestulător şi nu acoperă toate nevoile. La fel se întâmplă şi la noi. Astăzi, este ziua votării bugetului  în şedinţa CLM Arad. Poate şi din acest motiv, ieri, la sediul PSD Arad a fost susţinută o conferinţă de presă de către consilierii municipali ai opo­ziţiei din consiliu, respectiv Florin Galiş de la PNL, Gheorghe Ghilinţă de la PC şi, nu în ultimul rând, Marin Lupaş de la PSD. În esenţă,  tridentul format din cei trei a caracterizat bugetul ca fiind unul „dezechilibrat şi care nu este centrat pe problemele prioritare ale municipiului”. În acest sens, Galiş  a arătat că, potrivit unor statistici „Aradul este pe primul loc pe ţară la boli precum cance­rul, TBC, boli cardiovasculare. Iar starea de sănătate – spun eu,  este o consecinţă a factorilor de mediu ambiental de stres.  De aceea prevenţia, informarea şi monitori­za­rea ar putea rezolva multe dintre problemele de sănătate ale arădenilor. Şi asta cu bani puţini, dar care să fie bine gestionaţi pentru acest scop”. Şi consilierul Ghilinţă a insistat asupra faptului că bugetul municipiului va avea un „excedent de 125 milioane de lei, fapt care nu este normal”.
În replică, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că existenţa excedentului bugetar nu înseamnă că banii nu au fost bine cheltuiţi. „Excendentul bugetar în­seamnă bani nerisipiţi. Acest lucru înseamnă o bună gospodărire a banilor. În excedentul bugetar se regăsesc proiecte începute în anii trecuţi, care au două sau trei faze de finanţare, cum ar fi ampla­sa­rea Monumentului Marii Uniri pe lacul de la Pădurice. Banii au fost prevăzuţi în bugetul de anul trecut însă, cum monumentul nu a sosit la Arad, nu au fost cheltuiţi. Acum, banii se regăsesc în excedentul bugetar”, a explicat primarul.  În şedinţa de astăzi, cei trei  consilieri vor încerca să promoveze zece amen­damente, care în viziunea lor  ar fi în folosul comunităţii locale.

  • A.Pop spune:

    De data aceasta Opozitia are dreptate. Decat bani pentru porcaria numita „Monumentul Marii Uniri” (artistic = o nulitate, dar mai multi au pus mana pe bani frumosi, ca, chipurile, sa fie facuta …in China !), mai bine sa se gaseasca bani ca sa se rezolve problemele de sanatate, multe cauzate din cauza poluarii (vezi CET pe lignit, fara nici o dotare ceruta pentru a primi Autorizatie de Mediu ca atare, intr-o tara normala, ar fi fost de mult inchis, apoi praful din aer, care depaseste normele sanitare admise, gazele de esapament, datorita concentrarii excesive a circulatiei, asa-zisele „spatii verzi”, pline de plante alergene, de a caror cosire nu se ingrijesc proprietarii etc. etc.). Cat despre Strand, ar fi interesanta publicarea unei statistici cu evolutia persoanelor care-l frecventeaza si al numarului de agenti economici care sunt acolo (de ex., numarul de restaurante).

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției