Palatul Administrativ va găzdui un concert de cameră cu artiști din Sectorul XII Budapesta

0
144

Prima întâlnire dintre Arad și Sectorul XII – Hegyvidék Budapesta (Ungaria) va avea loc marți, 2 aprilie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ. acordul de înfrățire dintre cele două unități administrative fiind semnat în 18 mai 2015. În cadrul evenimentului de marți se va semna Programul de colaborare culturală din 2019 a celor două orașe și va avea loc un moment artistic susținut de formația de muzică de cameră „Divertimento” din Sectorul XII.

Scopul acordului de înfrățire semnat în 2015 acestuia a fost unul de intensificare a relațiilor de colaborare în domeniile de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală). Părțile au dorit totodată dezvoltarea unei colaborări pentru punerea în valoare a patrimoniului etnografic specific celor două comunități.

Ansamblul „Divertimento” aparține Școlii de muzică „Solti György” din orașul maghiar și este alcătuit din profesori de muzică, precum și foști elevi ai școlii. În concertul de cameră, publicul va putea asculta următoarele lucrări: Mozart – Divertimento în fa major, Béla Bartók – Dansuri populare românești, Orbán György – Muzică de bal pentru Groful Razumoffsky, Johann Strauss II – Pizzicato Polka și V. Weiner Leó – Divertimento.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.