Pe scurt

0
89

Proiectil descoperit la Aeroport
Pompierii au fost sesizaţi ieri despre un proiectil descoperit la Aeroportul Arad. Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, s-a intervenit pentru asanarea muniţiei la aeroport. Ajuns la faţa locului, echipajul ISU a constatat că este vorba doar de o secţiune de proiectil, nu un proiectil întreg, care nu era activ. Astfel de proiectile nu explodează, fiind vorba de o bombă de aviaţie pentru ruptură de beton, mai exact un astfel de proiectil spar­ge prin propria greutate betonul. Cel mai probabil, bomba provine din cel de-Al Doilea Război Mondial. Proiectilul era acoperit de beton. Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul şi l-a depozitat în vederea distrugerii.            (C.G.)

Infracţiuni în trafic
Poliţiştii rutieri au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, poli­ţiştii au depistat în trafic pe DJ 709J: un bărbat de 55 de ani, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat având ataşate două remorci neînmatriculate, un tânăr de 27 de ani în timp ce conducea un tractor neînmatri­culat şi un minor de 17 ani,  în timp ce conducea fără a deţine permis de conducere un moped neînmatriculat. De asemenea, au mai fost depistaţi în trafic pe DC 118, pe raza localităţii Soco­dor, un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie cu valabilitatea expirată din data de 23 octombrie a.c., iar pe raza localităţii Hălmagiu, un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.                          (C.G.)

Șoferi amendaţi
Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 266 sancţiuni contravenţio­nale, în valoare totală de apro­ximativ 71.000 de lei. Dintre acestea, 50 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei le­gale de deplasare, 216 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri nere­gulamentare şi alte abateri de la normele privind reglemen­tarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere şi șapte certificate de înmatriculare.                  (C.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.