Pensionarii arădeni stau la cozi interminabile pentru a beneficia de abonamente gratuite

4
507

Compania de Transport Public Arad a început să elibereze abonamentele de transport public pentru pensionari, după ce Consiliul Local a votat gratuități și facilități pentru mai multe categorii de persoane. Dacă în școli se fac liste pentru elevi, pensionarii se descurcă mai greu, stând la cozi interminabile pentru abonamente. Printre cei care au pensii mai mici de 1200 de lei, adică cei care beneficiază de gratuitate, circulă o întrebare tristă: „Trebuie să aducem poze color cu 10 lei sau putem trage și poze la xerox?”.

Doamne, cât am stat la UTA! A fost ceva de groază! Am stat acolo și pur și simplu a trebuit să mă cert. Două ore și ceva am stat la coadă și după mine să vedeți câți erau! Mi-au primit o poză xeroxată color. Erau oameni mai în vârstă care mergeau greu și aveau cârje. Atât de nervoși sunt oamenii de la coadă că nu am mai rezistat!Erau vreo 100 de oameni acolo, după mine au mai venit alții. Trebuie să-ți taie poza, să ți-o lipească, să se uite pe liste, să semnezi…Totul este greu în țara asta. În septembrie se mai ridică unele pensii, dar eu rămân la gratuitate”, a spus o pensionară în vârstă de 63 de ani.

Postând două fotografii pe Facebook, arădeanul Arpi Nistor a scris: „Degeaba dați gratuitate pensionarilor, degeaba suntem Oraș Smart, dacă-i puneți să stea de nebuni la cozile astea infernale pentru a-și viza abonamentele. Chiar nu găsiți altă modalitate mai elegantă? N-am mai văzut așa cozi cam de pe vremea lui Ceaușescu!.

Sunt mai multe puncte de eliberare a documentelor, dar din păcate pensionarii nu se prea duc la ele. Foarte mulți vin la UTA, unde sunt trei persoane care se ocupă, deși puncte sunt și la Podgoria sau Piața Romană. La acestea din urmă au mers foarte puțini pensionari. La UTA sâmbăta și duminica e închis”, ne-a spus ing. Mariana Birău, director operațional la CTP Arad. Aceasta a adăugat că „semestrul acesta nu avem, teoretic, o dată limită de eliberare, dar începând de semestrul viitor e prevăzută data de 5 a lunii ca dată limită”.

4 COMENTARII

  1. PESTE 70 DE ANI DE CE NU ESTE SUFICIENT DOĂR BULETINUL. BĂTAIE DE JOC PENTRU OAMENI IN VĂRSTA. ASTA ESTE RESPECTUL GENERAȚIEI DE ASTĂZI PENTRU VĂRSTNICI. MULȚUMIM PRIMĂRIA ARAD.

  2. Hotărârea Consiliului local nr.123/12.03.19. reactualizată la data de 22.03.19.. punctul 1.Din totalul de 23 consilieri locali,au fost prezenți și au votat 22 (unanimitatea celor prezenți).Așa că atenție! Cei nedreptățiți și umiliți de a-vă pierde vremea pe la cozi;bătrâni,persoane defavorizate,veterani și alții cu vârsta peste 70 de ani,aveți grijă cum votați și pe cine votați la viitoarele alegeri care vor veni! Cred că rușinea și responsabilitatea adoptării acestei hotărâri neghioabe,aparține în egală măsură atât CTP Arad,probabil inițiatoarea proiectului de hotărâre, cât și Consiliului Local ca legiuitor. ,,Bravos națiune,,cum ar zice conu Iancu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.