Despre pensionari și despre pensii s-a vorbit și se va mai vorbi. Un număr foarte mare de beneficiari se luptă să supraviețuiască de la o lună la alta.

În acest început de an,  în județul Arad se află 108.593 de pensionari dintre care 42.072 în municipiu, conform informațiilor primite de la directorul CJP Arad, Mihaela Vasil.

Dacă mulți dintre aceștia trăiesc cu o pensie minimă de  doar 1.281 de lei, mai sunt și arădeni fericiți care beneficiază de venituri de peste 30 mii lei lunar.

Mai precis, cea mai mare pensie din Arad este a unui magistrat în vârstă de 68 de ani, care încasează lunar 37.091 de lei brut (31.163 de lei net).

În top zece cele mai mari pensii se mai află alți opt magistraţi alături de un beneficiar a cărui pensie este calculată pe baza contribuţiei.

Așadar, fericiții beneficiari de pensii foarte din Arad, cei aflați în top 10, încasează lunar sume cuprinse între 37.091 de lei brut (31.163 de lei net)și  28.534 de lei brut (24.279 de lei net).

În timp ce  peste 70.000 pensionari din judeţul Arad  au pensii de cel mult 2.500 de lei.

 

 

  • Aurica spune:

    Da,merita prelungesc dosarele pana la prescrier.pensii nesimtite.in cot ii doare .si la 45 de ani ies la pensie.bravo lor.

  • Alberta spune:

    Ar trebui să primească pensie după contributivitate, nu a lucrat în condiții grele frig, ploaie, viscol, vijelii…..
    Nu a dat sentințe după faptă și răsplată..ai omorât te duci după gratii pentru tot restul vieții
    Trebuie tăiate toate pensiile speciale la polițiști, magistrați, armata, cei care au ales această meserie să se mulțumească cu pensie după cât au cotizat. Trebuie modificata legea pensiilor speciale iar cei care au luat-o să dea toti banii înapoi tot prin lege, în caz contrar să le blocheze conturile pana la recuperarea prejudiciului.
    Nu doresc să mi se dea numele și adresa de e-mail, ori sa-mi faceți publicitate, vă las pe voi ziariștii să faceți acest lucru, MEDIA ar trebui sa fie prima putere în stat, datorită eforturilor voastre aflăm că toți analfabeții ajung în Parlamentul țării, consilieri, secretari de stat, directori de firme, spitale…etc..
    Pentru a ajunge într-un post trebuie să faci CINCI ani de facultate, să lucrezi ca inginer stagiar un an doi, apoi încă 7-8 ani în producție și după ce ai trecut prin toate aceste etape și știi ca ești foarte bine pregătit, doar atunci poți ocupa o funcție de conducere, dar asta după 40-45 ani. Dacă ocupi o funcție de conducere mai repede pânăîn 25 de ani și ai trei facultățiși două masterate ori eștiun geniu, ori prost grămadă, dar atunci ai și pile PCR= Pile+Cunoștințe +Relații.
    Asta se întâmplă în România, dacă mi s-ar propune un asemenea post, aș refuza pentru ca nu sunt pregătit, numai la noi se întâmplă asa ceva: ospătar la Apele Romane, brancadier secretar de stat la Ministerul Sănătății, agricultor la ANRE……ex.pot continua, datorită VOUĂ MEDIA !!!
    De ce oamenii foarte bine pregătiți profesional nu pot lucra în funcții de conducere …..simplu toți analfabeții vor să lucreze ei………

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției