Cu o conducere și un personal de excepție s-au mutat într-o clădire nouă, în Zona Liberă Curtici, în care au investit până acum aproximativ 3,2 milioane de euro. În plus, în acest an vor investi 650.000 euro pentru un parc fotovoltaic de 1 megawatt, dar se poartă discuții pentru încă o cheltuială de 250.000 euro. Specificăm că echipamentele de producție achiziționate, pentru noul sediu,  sunt în valoare de 300.000 euro.

Vorbim despre Compania italiană Global Display Solutions (GDS) Manufacturing Services care este în Arad din anul 2004 și care produce echipamente electronice ce pot fi folosite cu succes și în România. Ceea ce o face mai aparte este personalul angajat din Arad, care a dat dovadă de multă empatie și de profesionalism.

Primul sediu al Companiei italiane Global Display Solutions (GDS) Manufacturing Services s-a deschis în anul 2004, în Aradul Nou (aprox 1000 m2). În  anul 2008 s-a dezvoltat și a urmat mutarea în  Zona Industrială Vest (aprox 2500 m2), în anul 2011 s-au exins în Zona Industrială Vest cu alte 5000 m2 (suprafața toată în 2011 fiind 7500 m2), iar acum să ăși stabilească sediul în Zona Liberă Curtici.  Activitatea Companiei se desfășoară în Italia (headquarters + 2 fabrici), China, USA, Tunisia și România.

Fabrica de la Arad este coordonată de către doi italieni (General Manager  și Operation Manager)  și restul arădeni.

Am încercat să investim în fiecare an în proiecte de îmbunătățire a calității și a productivității. În fiecare an am mărit cifra de afaceri cu fiecare persoană angajată. Doar în anii pandemici 2020 și 2021 am avut o scădere”, declară Milco Malosso, General Manager al Global Display Solutions România.

Toți pentru unul și unul pentru toți

Milco Malosso se arată încântat de angajați indiferent din ce țară provin și chiar aplaudă arădenii pentru modul în care i-au primit pe cei ajunși din locuri mai puțin dezvoltate:

Trebuie să le mulțumim angajaților noștri români pentru că au  fost minunați. Au ințeles motivele pentru care am fost obligați să angajăm personal din afara țărilor UE (lipsa forței de muncă). Ne-au ajutat pentru ca aceștia să se integreze în firmă și să o creștem împreună.  Arădenii au fost formidabili prin modul în care au ales să ne ajute la integrarea totală, care continuă și astăzi. Acum avem două tipuri de angajați: români și din țări extra- UE. Le-am explicat de la început celor care s-au angajat că la noi nu există niciun fel de discriminare. Suntem o echipă și câștigăm împreună sau pierdem împreună. Toți sunt tratați în același mod. Cine a înțeles asta este acceptat. Cine nu este în aceași direcție este lăsat deoparte, chiar de către angajați. Specific că oamenii care lucrează cu pasiune, sunt primiți fără excepție”.

Cei care conduc fabrica GDS de la Arad spun că, în timp, s-au legat prietenii între angajații români și cei NON-UE.

Peste 400 de angajați, la Arad

Fabrica are în jur de 300 de angajați din Arad și aproximativ 120 din alte țări. Șase dintre angajați sunt încă de la începuturi, adică din 2004, iar cu o vechime mai mare de zece ani sunt 95.

Reprezentanții Companiei italiane Global Display Solutions (GDS) Manufacturing Services au ales un oraș de graniță, deoarece este mult mai ușor cu logistica, iar dacă se va intra în Schengen totul va deveni mai simplu. Din punctul lor de vedere România este mult mai dezvoltată ca unele țări din Estul Europei. În ceea ce privește minusurile aceștia nu au găsit până acum unele, ceea ce este un lucru bun pentru imaginea județului Arad.

O parte din ce se produce la Arad poate fi folosit atât de autorități, cât și de firme private din țara noastră

Compania italiană Global Display Solutions (GDS) Manufacturing Services produce plăci eletronice pentru mai multe scopuri, customizate pentru client; Display Digital Signage (aeroport, feroviar, tram, Malls), indoor și outdoor; lămpi led pentru iluminatul public și industrial; contoare eletrice, iar în unele fabrici se produce și display pentru aparate medicale și imprimante pentru bănci.

Momentat în România, GDS are un client mare pentru care se produc plăci electronice și lămpi cu led și ar fi deschiși pentru colaborarea cu alți clienți și mai ales cu instituții publice, deoarece lămpile sunt economice și foarte utile pe străzi sau pentru iluminatul arhitectural al clădirilor.

De asemenea, s-ar putea realiza o colaborare cu atutoritățile de la noi din țară pentru display, care poate fi folosit în aeoporturi sau la transportul public.

Compania italiană Global Display Solutions (GDS) Manufacturing Services se pregătește, în această primăvară, pentru deschiderea oficială a noii locații din Zona Liberă Curtici.

Evoluția fabricii de la Arad între anii: 2004-2022 (vezi graficul)

  • Paul Grasuoare spune:

    Daca ploua nu ma ploua, daca ninge nu ma ninge. Firma de milioane.

  • Iuhanyak Carmen spune:

    Felicitări

  • legeonaru6969 spune:

    Conducere de exceptie? Stiti cat ii salariu? Este salariu minim!!! Si inca ceva acolo indieni sunt mult mai apreciati decat romanii indiferent ce ar face🤨🤨🤨si cu aparaturile 🤣😂😂pai situatia sta in felul urmator: acolo gasesti calculatoare din ani 2005 ( fara sa exagerez) cine merge o face pe barba lui si o sa regrete!!! Este adevarat insa ca este cel mai usor lucru ce il gasesti in Arad – bagi placa in test si gata( dar sa fi platit pe salatiu minim,facand naveta in curtici si nu in ultimul rand sa fi condus de sefi fara studi( marea majoritate ) eu spun ca nu se metita

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției