Polițiștii de orice fel trebuie deasemenea și ei să fie pregătiți pentru situații de urgență. Chiar de aceea, pentru că niciodată nu se știe în ce fel de situație se vor afla și în cât timp ajunge personalul calificat, aceștia vor fi instruiți pentru a putea face față mai multor situații până la sosirea echipajului.
„În urma protocolului de colaborare încheiat astăzi, 30 august 2019, de Primăria Municipiului Arad cu Asociația Nonguvernamentală de Salvare și Prim Ajutor 《One Life》, personalul Serviciului Dispecerat-Monitorizate a beneficiat de un prim instructaj din partea voluntarilor ASPA. În curând, polițiști locali cu atribuții de ordine publică și circulație vor urma cursuri de acordare a primului ajutor calificat în teren (până la sosirea serviciului de urgență și intervenția medicilor)”, au spus reprezentanții DGPLA.
Și, pe lângă toate acestea, pentru o mai bună viteză de reacție în cazul unor accidente de orice fel pe domeniul public, polițiștii locali vor intercepta și ei semnalele care se trimit cu ajutorul aplicației „Active 911”: „Totodată, în baza acestui parteneriat, aplicația 《Active 911》 a ASPA urmează să fie accesibilă pe un terminal instalat în Dispeceratul DGPLA. În acest fel, dispecerii Poliției Locale vor avea posibilitatea de a recepționa, concomitent cu voluntarii ASPA, semnalele de alarmă emise în momentul producerii unor evenimente ce fac parte din sfera de competențe a asociației (accident, infarct pe domeniul public etc.) și de a  interveni prompt prin asigurarea perimetrului și sprijin în acordarea primului ajutor”, au mai spus aceștia.
După finalizarea pregătirii cadrelor DGPLA, fiecare autoturism din dotare va fi dotat cu trusa de prim ajutor ca să poată să și pună în aplicare cele învățate cu fiecare ocazie pe care aceștia o vor avea, fără să fie problema lipsei echipamentului.

Recomandările redacției