Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de sărbătoare și bucurie. Totuși, nu trebuie să uităm că pomul de Crăciun, fie natural, fie confecționat din plastic, se poate aprinde și arde extrem de violent, contribuind astfel la propagarea rapidă a unui incendiu.
Pentru a preveni astfel de situații nefericite și pentru a vă putea bucura în siguranță alături de cei dragi de sărbătorile de iarnă, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor:
Bradul trebuie amplasat la o distanță corespunzătoare față de sursele de căldură (sobe, calorifere electrice, reșouri, aeroterme sau alte aparate de încălzire) și montat astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare (uși, scări sau trasee care permit evacuarea în caz de incendiu).
Instalațiile electrice de iluminat care împodobesc bradul trebuie să fie în stare perfectă, fără improvizații sau cabluri deteriorate.
Evitați utilizarea lumânărilor și artificiilor în brad și nu amplasați sub acesta obiecte ușor combustibile. Optați pentru decoruri precum globuri de sticlă și alte obiecte greu inflamabile.
Instalația de iluminat nu trebuie lăsată
aprinsă atunci când nu sunt persoane în încăpere sau pe timpul nopții.
Supravegheați permanent copiii, astfel încât aceștia să nu genereze un incendiu prin utilizarea surselor de foc (chibrituri, lumânări, brichete) în preajma bradului de Crăciun.