Preț record: Armando – cel mai scump porumbel călător din lume

0
77

Armando, un porumbel că­lă­tor dresat în Belgia, o vedetă a concursurilor de profil, a fost vândut pentru suma de 1,25 de milioane de euro la o licitaţie online, devenind astfel cea mai scumpă pasăre din specia sa din lume, scrie mediafax.ro.
Recordul stabilit prin vânzarea porumbelului deţinut anterior de crescătorul Joël Verschoot, unul dintre cei mai mari din Belgia, a fost anunţat de site-ul specializat Pigeon Paradise.
Armando are cinci ani, numeroşi urmaşi şi este la pensie, după ce a câştigat numeroase curse. Ultimele trei din cariera sa au fost Campionatul Ace Pigeon 2018, Olimpiada Pigeon 2019 şi Campionatul de la Angoulême, pe care le-a şi câştigat.
Fred Vancaillie, preşedinte al asociaţiei columbofililor din Perwez, a declarat pentru radiodifuzorul belgian RTBF că Armando este „un Lewis Hamilton al porumbe­ilor”.
Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută, dar, potrivit agenţiei de presă Belga, este vorba despre un chinez, „care va utiliza în mod cert porumbelul în scopuri de reproducere, pentru a obţine viitori campioni”.
Interesul colecţionarilor chinezi pentru porumbeii călători a crescut în ultimii ani, fapt care a dus şi la obţinerea unor preţuri mari pentru aceşti campioni.
Cu origini în Belgia, dar şi în Olanda şi Franţa, tradiţia concursurilor cu porumbei călători cunoscuse un declin înainte ca asiaticii să îşi manifeste interesul.
Anterior, recordul de preţ a fost stabilit de New Bliksem, proprietatea belgianului Gaby Vandenabeele, adjudecat pentru 376.000 de euro în noiembrie 2018.
Sunt mari şanse ca Armando să ră­mână în Belgia, pentru că este posibil ca în această ţară ofertele de preţ pentru urmaşii săi să fie mai consistente, potri­vit Belga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.