alimente

Membrii Colegiului Prefectural au fost convocaţi pentru a participa la o şedinţă. Cu acest prilej se va discuta despre programul orientativ al şedinţelor Colegiului Prefectural pentru anul 2015, se va prezenta raportul de activitate pe anul trecut al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antodrog şi se vor face publice priorităţile pentru anul în curs, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor prezenta o informare cu privire la comitetul interinstituţional pentru supravegherea şi controlul alimentelor şi a hranei pentru animale. În documentul semnat de Viorel Agud, directorul DSVSA, se arată că pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor  se vor întreprinde măsuri suplimentare, în special asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi comercializează produsele alimentare. „Controalele organizate vor avea ca obiective generale verificarea igienei spaţiilor de producţie, depozitare, comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală şi/sau animală; respectării programele de autocontrol întocmite de operatori; modului de asigurare a trasabilităţii, salubrităţii şi conformităţii produselor comercializate; gestionării deşeurilor alimentare; modului în care sunt retrase de la comercializare produsele alimentare care prezintă neconformităţi”, susţin reprezentanţii DSVSA.

Recomandările redacției