Primăria Arad: Strada Eftimie Murgu nu a fost recepţionată

0
64

În vederea clarificării unor aspecte referitoare la lucrările de pe strada Eftimie Murgu, Primăria Municipiului Arad a făcut precizări, pentru corecta informare a opiniei publice.
În luna aprilie 2015 pe strada Eftimie Murgu a fost predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de amenajare piste de biciclete, prevăzute a se realiza prin extindere 1.20 m în ambele părți ale carosabilului.
Pe parcursul execuției, urmare a verificărilor desfășurate de reprezentanții munici­- palității cu privire la calitatea lucrării, s-au constatat abateri de la parametri de planeitate a asfaltului pistei și s-a solicitat constructorului refacerea întregului strat de uzură al pistelor și aducerea la condițiile de calitate prevăzute în con­tractul de lucrări.
În 17 septembrie 2015, Pri­măria Arad a primit o petiție din partea a 42 de cetățeni locatari ai străzii Eftimie Murgu, care au solicitat municipalității refacerea integrală a carosabilului pe stradă, urmare a degradării acestuia în timp.
Cităm din petiție :
«Problema care ne preo­cupă este legată de starea clădirilor aflate pe strada Eftimie Murgu datorită circula­ției pe această stradă a  auto­- vehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 to.
Datorită circulației intense, cu viteză, a autocamioanelor mai mari de 19,7 to, majoritatea clădirilor au fisuri care, cu trecerea timpului devin tot mai vizibile și mai mari, fapt care afectează rezistența acestora.
În prezent, pe strada noastră sunt porțiuni întregi de drum pline de denivelări  iar datorită acestor denivelări și a vitezei cu care circulă pe această stradă autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 to clădirile noastre ai de su­fe­rit.»
«Urmare a acestei solicitări, în data de 12 octombrie 2015 s-au finalizat documentele administrative conform procedurilor legale, fiind emisă comanda pentru re­parația carosabilului pe str. Eftimie Murgu. Precizăm că lucrările nu au fost încă recepționate», se menţionează într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.
(P.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.