sedintaMai multe proiecte de hotărâre de interes, printre care cumpărarea Spitalului de Psihiatrie şi alocarea de bani pentru drumul ce leagă podul peste Mureş de Sânpetru German au fost apobate ieri de Consiliul Judeţean. Cu câteva replici şi ironii tot a fost presărată şe­dinţa ordinară, unele pe lângă subiect.
Un proiect care aparent nu părea să ridice nedumeriri a fost primul de pe ordinea de zi care a dat curs abţinerilor de la vot. Mai exact, aleşii trebuiau să aprobe procedura şi caietul de sarcini pentru achiziţionarea prin licitaţie pu­blică de către Consiliul Judeţean, a unui imobil în care să funcţioneze servicii ale Direcţiei Judeţene Pentru Evidenţa Persoanelor, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Direcţia Publică de Pază şi arhive ale Consiliul Judeţean. În documentaţie a fost precizată o suprafaţă necesară a imobilului care urmează să fie achiziţionat. Cu suprafaţa mult prea exact precizată în documente nu au fost de acord consilierii USL , care, prin ironii au speculat că deja se are în vedere un imobil. În schimburi de replici cu preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu au intrat consilierii Caius Parpală, Gheorghe Sabău şi Florin Tripa. „Bine că nu aţi trecut în acte la suprafaţă şi după virgulă încă trei metri“, a spus Parpală, spre amuzamentul colegilor săi. Deşi consilierilor li s-a explicat că suprafaţa a rezultat în urma unui necesar comunicat de toate servicile care se vor muta în viitorul imobil ce urmează să fie achiziţionat, proiectul a fost aprobat cu 11 abţineri de la vot.
Bani pentru drumul de la podul peste Mureş
Consiliul Judeţean a aprobat desemnarea unei comisii de negociere a condiţiilor de cumpărare a Spitalului de Psihiatrie, care funcţionează într-o clădire retrocedată Fundaţiei Caritatea. „Alt punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea cumpărării actualului Spital de Psihiatrie, pentru care am plătit şi plătim o sumă importantă ca şi chirie şi nu avem potrivit legii permisiunea să facem nicio investiţie în această clădire. Prin realizarea acestui obiectiv mai «scă­păm» de o clădire revendicată şi retrocedată şi putem continua sistemul de sănătate din Arad. Trebuie să menţionez că şase clădiri din cele care funcţionează secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sunt clădiri retrocedate“, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. La nivelul Consiliului Județean a fost stabilită o comisie de negociere a preţului şi a condiţiilor de cumpărare a imobilului în care funcționează Spitalul de Psihiatrie. Din această comisie vor face parte Marian Olariu, șef al Serviciului Admi­nistrarea Domeniului Public şi Privat, Silvana Lupu, șef al Serviciului Juridic Contencios Administrativ, și Viorel Turjuc şi șef al Serviciului Relaţii Econo­mice în Teritoriu.
Aprobat a fost şi un proiect care s-a referit la folosirea banilor din excedentul bugetar pe anul trecut, pentru aco­perirea unor cheltuieli de anul acesta. „Am aprobat alocarea unei sume importante pentru drumul care leagă Sânpetru German de viitorul pod de la Pecica care este pe cale să fie finalizat. Noi sperăm ca în această toamnă, constructorul să finalizezeşi acest drum judeţ, în momentul de faţă fiind alocată toată întreaga sumă necesară realizării acestui drum. Urmează ca după ce facem procedura să realizăm şi drum dintre podul peste râul Mureş şi Pecica“, a completat Nicolae Ioţcu.
Punctul „diverse“ de pe ordinea de zi a şedinţei CJA a fost dedicat dăunătorilor. Nu oricăror dăunători, ci celor din agricultură. „În agricultură, la ora actuală este o calamitate – graurii. Trebuie să se ne gândim la o soluţie, nu ştiu… poate vânătorii“, a spus consi­lierul PP-DD, Gheorghe Seculi. Intervenţia lui a dat curs altor glume acide între consilierii Opoziţiei şi cei ai Puterii.

Recomandările redacției