PSD, PNL şi PC nu au semnat protocolul de susţinere a proiectului „Arad-Capitală Culturală Europeană”

0
179

capitalaReprezentanţii PSD, PNL şi PC nu au semnat, încă, protocolul de susţinere a proiectului “Arad-Capitală Culturală Europeană”, care a fost semnat de reprezentanţii celorlalte partide politice la începutul lunii mai.
Deşi iniţial au anunţat că au nevoie de o săptămână pentru a se consulta cu colegii de partid pe această temă, reprezentanţii Partidului Conservator nu au semnat protocolul chiar dacă au trecut două săptămâni de la prima convocare pe această temă. Aceştia au comunicat reprezentanţilor Primăriei municipiului Arad că vor da un răspuns, joi.
În ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii PSD aceştia le-au spus reprezentanţilor Primăriei municipiului Arad că vor avea un răspuns la această solicitare după campania electorală şi după alegerile europarlamentare din 25 mai.
În ceea ce-i priveşte pe reprezentanţii PNL, care, iniţial, nu au semnat protocolul invocând necesitatea consultărilor interne, aceştia nu au putut fi contactaţi pentru un răspuns pe această temă.
Reprezentanţii PDL, UDMR, PMP, FC, PPDD, Noua Republică, PNŢCD, UNPR şi PRM au semnat protocolul, în 6 mai, felicitând administraţia locală pentru iniţiativă şi manifestându-şi toată susţinerea necesară proiectului.
Protocolul are un obiectiv unic, respectiv, “susținerea demersurilor administrației locale și ale Asociaței Arad Capitală Culturală Europeană și sprijinirea candidaturii municipiului Arad pentru obținerea titlului de Arad-Capitală Culturală Europeană 2021”.
În oraşele Cluj-Napoca şi Iaşi protocolul de susţinere a acestora pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană s-a semnat încă din 2013, liderii partidelor politice, atât din Opoziţie cât şi de la Putere, susţinând că acesta este un semn de normalitate pentru interesul comunităţii din care fac parte.
În afară de Arad, pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 mai candidează oraşele Cluj-Napoca, Alba Iulia, Braşov, Brăila, Craiova, Galaţi, Iaşi, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.