Peste 10.000 de spectatori au umplut aseară Arena „Francisc Neuman“, dornici să profite de seara frumoasă de primăvară pentru a crea împreună acea atmosferă colorată și electrizantă, care probabil a devenit punctul principal de atracție într-un oraș altfel cenușiu și anost. Jocul în creștere al echipei, precum și miza punctului care odată câștigat ne-ar fi asigurat Gloria Buzău ca adversar, au întregit contextul unui meci care se anunța foarte interesant mai ales prin prisma echipei de start a UTA-ei. În fața unui adversar de bună calitate și adept al unui joc ofensiv, Rednic a replicat cu nu mai puțin de 4 mijlocași ofensivi, Pop, Otele, Ubbink și Stahl plus vârful Postolachi.

În aceste condiții prima repriză a fost una antrenantă dar în care s-a simțit din plin faptul că ambele echipe sunt mulțumite cu un punct. Ambele echipe au avut perioadele lor de dominare, ambele au jucat ofensiv, UTA ceva mai direct, FCU axată pe o posesie ceva mai prelungită dar ocaziile mari au lipsit. Ajunși în ultima treime fotbaliștii ambelor echipe ezitau parcă să apese degetul pe trăgaci parcă temători a rupe un status quo convenabil în favoarea unui scenariu de meci mai exploziv dar cu final incert. Postolachi și Hoxhallari pentru UTA respectiv Ganea de două ori pentru oaspeți au avut tentative de a creea pericol dar în afara șutului basarabeanului, care a lovit plasa laterală, greu vreuna dintre celelalte pot fi catalogate ca ocazii clare. Singurul eveniment notabil al primei reprize a fost din păcate accidentarea lui Benga. Căpitanul UTA-ei a călcat greșit, i s-a umflat imediat glezna iar staff-ul echipei noastre a trebuit să îl schimbe cu Andrei Chindriș. Un eveniment care stârnește emoții deoarece prezența lui Benga la baraj este pusă sub semnul întrebării, în zilele următoare urmând să fie dat un verdict în privința asta.

Jucătorii noștri probabil au aflat la pauză că Voluntari conducea la Târgoviște cu 2-0 și și-or fi spus că prudența nu mai este necesară, astfel că din debutul reprizei secunde „s-au urcat peste adversari“ cum se spune în jargon fotbalistic. Vukcevic a avut o incursiune vijelioasă în banda dreaptă, a tras cu sete dar Gurău a respins în corner. Ubbink a executat impecabil iar Postolachi a reluat cu capul din 6 metri fără speranțe pentru portarul oltenilor. Gol englezesc și o atmosferă cât se poate de latină în tribune. UTA continuă să atace în valuri, Ubbink izbește transversala cu un șut de la marginea careului, iar oaspeții par să nu înțeleagă nimic din ce li se întâmplă. Cu Anton intrat lângă Batha, echipa noastră a câștigat mijlocul terenului și acum e stăpâna meciului. Șteau intrat în locul lui Rareș Pop îl păcălește ca pe un junior pe Mascarenhas, centrează pe jos înapoi, Postolachi se debarasează de Huyghebert și înscrie cu o finalizare simplă din mijlocul careului. Delir în tribune dar în scurt timp uralele și cântecele lasă locul fluierăturilor. Piteșteanul Cătălin Popa îl cheamă pe centralul Florin Andrei la monitorul VAR pentru a revedea faza iar după minute de bune de vizionat reluări care nouă ni se par neconcludente, decide să anuleze golul lui Postolachi pentru fault în atac. Furie în tribune, se scandează împotriva FRF, se aprind spiritele și în teren unde asistăm la câteva contacte mai tari între jucători. Napoli îi trimite în teren pe Bahassa și Van Durmen iar UTA face pasul înapoi. FCU domină tot mai clar iar cu un sfert de oră înainte de final chiar noii intrați pun în scenă golul egalizator: Bahassa îl depășește pe Vukcevic, înaintează pe linia de fund și pasează la marginea careului mic de unde Van Durmen nu poate rata.

Golul marcat de olteni a fost ca o întrebare pentru utiști: „băieți, chiar vreți să ne luăm la trântă serios? La Târgoviște e 2-2 și se poate întâmpla orice“. Iar răspunsul alor noștri a fost cel așteptat: „Ok, am înțeles mesajul, hai să ne liniștim“. Și într-adevăr, până la final a fost liniște. Cele două echipe au plimbat mingea între cele două careuri, fără intenția de a se deranja reciproc. Batha, care a făcut un meci foarte bun, a vrut să arate totuși că poate trage de la distanță și tare și pe poartă dar a făcut-o insuficient de plasat, prilejuindu-i lui Gurău o intervenție acrobatică. În replică Baeten ajuns în poziție excelentă de centrare a preferat un șut fără perspective în locul unei mingi trimise către un Chițu aflat liber în fața porții goale. Arbitrul Florin Andrei a simțit desfășurarea partidei și a dictat doar 4 minute de prelungiri, deși s-a stat atât doar la faza în care a fost anulat golul lui Postolachi. Oricum și 4 minute au fost prea multe. Oaspeții plimbau mingea între ei fără să fie atacați de niciun adversar, în aplauzele unui public mulțumit și el de acest deznodământ care-i conferă UTA-ei șanse mari de succes la barajul pentru evitarea retrogradării. Finalul meciului a consfințit un rezultat dorit de ambele echipe, obținut la capătul unui meci în care puseul de orgoliu al arădenilor a fost stins destul de repede iar pacea instaurată pe gazon a mai fost tulburată doar de duelul verbal al celor două galerii. Craiovenii se pregătesc de barajul pentru Conference League pe care-l vor disputa pe teren propriu cu FC Voluntari iar UTA are ocazia să răzbune retrogradarea din 1979 venită la capătul unei înfrângeri de pe teren propriu cu adversarul de acum de la baraj: Gloria Buzău.

Vocea secunzilor

Mircea Rednic fiind suspendat pentru acest meci a văzut meciul de acasă, astfel că declarațiile de după meci au fost oferite de secundul său, Sorin Rădoi: „Aș vrea în primul rând să mulțumesc publicului, a fost minunat. Pe mine m-a fascinat, sincer, emulația din jurul echipei. Legat de meci, am simțit lipsa lui Mircea Rednic dar el a pregătit bine meciul și băieții au înțeles mesajul lui. Lui îi place jocul ofensiv și a dorit să ținem cont de principiile noastre. A fost un meci disputat, ne-am atins obiectivul de a merge la baraj de pe cel mai bun loc, acum însă trebuie să rămânem conectați pentru că ne așteaptă două meciuri destul de grele.“

De asemenea și de la oaspeți, așa cum se întâmplă de ceva vreme, declarațiile nu au mai fost oferite de principalul Nicolo Napoli ci de secundul Florin Drăgan: „A fost un meci solicitant încheiat cu un rezultat meritat. Știam că ne va fi greu, nici nu mai țin minte când am câștigat ultima dată aici. N-am fost surprinși de așezarea ofensivă a UTA-ei dar avem o problemă pentru că e al doilea meci când luăm gol din fază fixă.“

UTA – FCU Craiova 1948  1-1 (0-0)

  • Superliga, Play-out, Etapa 9
  • Vineri 19 mai, ora 20:00
  • Arad, Arena „Francisc Neuman“, spectatori 10.077
  • Au marcat: Postolachi (48) / Van Durmen (75)
  • Cartonașe galbene: Hoxhallari / Huyghebaert
  • UTA: Iacob – Vukcevic, Benga (cpt) (30. Chindriș), Hoxhallari, Abeid (80. Dobrescu) – Ubbink, Batha, Otele (46. Anton) – Pop (56. Șteau), Postolachi, Stahl (46. Roger). Rezerve: Kucher, Iurasciuc, Cascini, Keșeru. Antrenor: Sorin Rădoi (principalul Mircea Rednic suspendat)
  • FCU 1948: Gurău – Negru, Duarte, Huyghebaert, Mascarenhas – Albu, Achim (cpt) – Baeten, Piccolomo (52. Bahassa), Ganea (52. Van Durmen) – Chițu. Rezerve: Popa – Henriques, Ciobanu, Asamoah, Sidibe, Ibrahim, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli
  • Arbitri: Central: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Asistenți: Tunyogi Ferencz (Zalău), Ionel Dumitru (Gheorghița – Prahova) / Oficial 4: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) / VAR: Cătălin Popa (Pitești), Ciprian Danșa (Satu Mare).
  • Observatori: FRF (arbitraj): Nicolae Grigorescu (Timișoara) / LPF (joc): Viorel Ilinca (Pitești)
  • Posesie: 36% – 64%
  • Șuturi la poartă: 8-8
  • Șuturi pe poartă: 4-2
  • Cornere: 6-4
  • Poziții de ofsaid: 1-1
  • Faulturi: 12-7
  • Lovituri libere: 8-13

 

(foto: uta-arad.ro)

 

  • Doktor Valentin ȘI DOKTOR ROBERTA spune:

    ECHIPA NOASTRĂ IUBITĂ UTA ARAD VA RĂMĂNE ÎN ACEST AN COMPETIȚIONAL ÎN LIGA 1 CU SIGURANȚĂ.
    SUCCES UTA ARAD.

  • Iucaș Mircea spune:

    Rușine celor ce l-au delegat pe Cătălin Popa un argeșan în cabina VAR.
    S-a văzut în ultimele meciuri că argeșenii sunt favorizați.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției