Langoşii simpli sau umpluţi sunt un real deliciu culinar, mai ales că îi poţi sa­vura în diverse combinaţii de umpluturi. Se prepară rapid şi sunt ideali de servit la cină sau ca gustare.

Ingrediente:
– 250 g făină
– 150 ml apă călduţă
– jumătate de cub de drojdie proaspătă
– un praf sare
– două linguri zahăr
– două căni ulei
Pentru umplutură:
– 200 g branza sarata sau alte umpluturi
la alegere

Mod de preparare:
Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
Într-o tigaie, adaugă ulei şi adaugă bucăţi de aluat aplatizat, precum o turtă.
Prăjeşte pe ambele părţi în uleiul în­cins, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Poţi adăuga umplutură la mij­loc dacă vrei ca langoşii sa fie umpluţi. Lipeşte marginile, dacă e cazul. Prăjeşte până devin aurii.
Se scot şi se lasă la scurs de ulei, pe şerveţele de hârtie. Se pot servi atât dulci, cu ciocolată şi scorţişoară, cât şi sărate, cu bânză, caşcaval, smântână şi mărar.

Recomandările redacției