Reținere în premieră – Un arădean a ajuns la „beci” după ce a „pârjolit” aproape două hectare

0
246

După ce am atras atenția în nenumărate rânduri despre faptul că cetățenii care își fac curățenia de primăvară prin incendiere par să nu conșientizeze pericolele la care se expun pe ei înșiși, dar și pe alții, acum și autoritățile s-au sesizat cu privire la arderile necontrolate. Polițiștii orașului Lipova cercetează un bărbat pentru distrugere prin incendiere, acesta fiind și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.
Astfel, în data de 8 martie a.c., polițiștii orașului Lipova au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi incendiat cu intenție terenuri cu miriște, aparținând primăriilor localităților Lipova, Zăbrani și a unor persoane private.
La scurt timp de la sesizare, o patrulă de ordine publică și polițiști locali din Lipova au depistat și identificat un bărbat de 44 de ani, din Arad, în timp ce încerca să fugă de la locul faptei. Acesta ar fi dat foc miriștii uscate în mai multe locuri, focul extinzându-se cu repeziciune, datorită con­dițiilor meteo, și la groapa de gunoi.
În urma incendierii au fost distruse aproape 2 ha de teren, focul extinzân- du-se și la groapa de gunoi. „În urma incendierii terenurilor, au fost distruși 15.000 metri pătrați de miriște precum și 350 metri pătrați cu deșeuri depozitate la groapa de gunoi a orașului, prejudiciul total urmând a fi stabilit ulterior. La data de 11 martie a.c., băr­batul a fost reținut pentru 24 de ore, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, a declarat agent șef adjunct Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Totodată, pompierii au tras nenumărate semnale de alarmă în ultimele săptămâni cu privire la incendiile de vegetație uscată. „Deși până acum nu a avut efectul dorit, facem un nou apel către populație. Renunțați la curățenia tere­- nurilor prin incendiere! Consecințele pot fi grave!”, au transmis reprezentanții ISU Arad.
De menționat este și incidentul tragic de la Căpruța, unde mama preotului din sat a murit în curtea bisericii într-un incendiu, în timp ce, alături de mai multe persoane au curățat perimetrul bisericii prin incendiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.