Luna martie începe la Filarmonica de Stat Arad cu partituri de Brahms și Ceaikovski, readucând în porțiile săptămânale de audiție configurațiile simfonice mari.

După seria de programe de divertisment ale lunii februarie, ansamblul revine la titluri de performanță, menținând în continuare în atenție literatura romantică târzie, catalogul beethovenian sau partituri de top din barocul italian, ne spune Doru Orban, managerul Filarmonicii.

Vasta partitură pianistică de tinerețe a lui Johannes Brahms, Concertul nr.1 în re minor și ultima creație simfonică a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Simfonia a VI-a în si minor, Patetica, reprezintă alegerile pentru seara de 7 martie 2019, un eveniment propus de partenerii italieni ai orchestrei simfonice, dirijorul Giorgio Rodolfo Marini și pianistul Carlo Levi Minzi.

Giorgio Rodolfo Marini

Absolvent al clasei de dirijat orchestră din cadrul Conservatorului de muzică Arrigo Boito din Parma, s-a format sub îndrumarea celor mai importanţi maeştri italieni şi străini, printre care Hans Priem Bergrath, Ferenc Nagy, Ervin Acél şi Emil Simon. A dirijat numeroase orchestre italiene şi de peste hotare, printre care orchestra simfonică Carlo Coccia, orchestra Filarmonicii din Odessa, orchestra Warmia din Polonia, Virtuozii Moldovei, Filarmonica de Stat din Oradea etc. A colaborat cu solişti de faimă internaţională, precum Paolo Vairo, Louise Sibourd sau Anna Maria Cigoli.

Carlo Levi Minzi

Discipol al lui Enrica Cavallo, Vladimir Natanson, Paul Baumgartner şi Mieczyslaw Horoszowski, Carlo Levi Minzi a susţinut concerte în principalele oraşe ale Europei şi Americii şi a realizat numeroase înregistrări discografice şi pentru radioteleviziuni. Repertoriul său se întinde de la Bach la acela contemporan, al zilelor noastre, cuprinde printre altele integralele sonatelor pentru pian de Mozart, Beethoven, Schubert şi Skriabin şi peste 50 de concerte pentru pian şi orchestră.

Carlo Levi Minzi este profesor la Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano şi profesor invitat în cadrul unor importante instituţii de învăţământ superior din Europa şi America.

Recomandările redacției