Rezultate excepționale pentru elevii de la German: 20 de elevi s-au calificat la olimpiadele naționale

0
635

Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad se poate mândri cu rezultatele obţinute de elevi la fazele județene ale olimpiadelor școlare, rezultate care îi califică la olimpiadele naționale pentru aceste materii.
Astfel, la Olimpiada de Limba și Literatura Română pentru școli sau secții cu predare în limbile minorităților naționale, clasele V-VIII, au luat Premiul I următorii elevi: Bianca Turcu, clasa a V-a B, profesor Simona Achimescu; Patricia Tanca, clasa a VI-a B, profesor Paula Dîrbaș; Naomi Ungureanu, clasa a VII-a B, profesor Cristina Hanț; Ștefania Botezatu, clasa a VIII-a B, profesor Cristina Hanț. Trebuie menționat că lotul arădean a fost în întregime constituit din elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad.
La Olimpiada de Limba și Literatura Germană Maternă, lotul a fost, de asemenea, constituit numai din elevi de la Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad. La această competiție au obținut, la limba și literatura germană, premii I următorii elevi: Andreea Neagoe, clasa a VII-a B, profesor Gabriela Benghia; Ștefania Botezatu, clasa a VIII-a B, profesor Lavinia Chiș; Mira Mișcovici, clasa a VIII-a B, profesor Lavinia Chiș; Vanessa Molnar, clasa a IX-a B, profesor Martin Schwagerl; Haricleea Stoi, clasa a X-a A, profesor Martin Schwagerl; Izabella Gergely-Vogel, clasa a X-a A, profesor Martin Schwagerl; Alex Kukucska, clasa a XI-a A, profesor Adina Șerb; Diana Codrean, clasa a XII-a B, profesor Adina Șerb.
La Olimpiada de Limba și Literatura Germană Modernă a luat Premiul I Daiana Crișan, din clasa a XI-a C, profesori Lavinia Chiș și Cristina Busu.
Elevii de la German au avut rezultate foarte bune și la olimpiade care nu au fost legate de limba de studiu. Astfel, au luat premiul I la Olimpiada de Istorie, faza județeană, elevii Luca Tudor, din clasa a IX-a B, și Vlad Sfârâilă, din clasa a X-a B, ambii pregătiți de profesorul Eugen Ghiță.
La Olimpiada de Geografie, faza județeană, a luat Premiul I Luca Tudor, din clasa a VIII-a B, pregătit de Anamaria Todea.
Nu în ultimul rând, elevii de la Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au avut rezultate și la un altfel de concurs, care nu s-a desfășurat în județul nostru, ci în județul Iași. Este vorba de Concursul Național de Interpretare Transcurriculară „Ionel Teodoreanu”. Aici, au obținut Premiul al II-lea la Limba și Literatura Română elevii: Diana Roșca, clasa a V-a B, profesor Simona Achi­mescu; Ana Toma, clasa a VI-a B, profesor Paula Dîrbaș; Adela Hodrea, clasa a VII-a B, profesor Cristina Hanț;
Ingrid Fazakas, clasa a VIII-a B, profesor Cristina Hanț.
Directorul liceului, Mario Mircea Stoica, i-a felicitat pe elevii care au obținut aceste rezultate, rezultate care îi trimit pe mulți în faza națională a olimpiadelor la diverse materii, urându-le totodată succes alături de profesorii care i-au pregătit și îi pregătesc în continuare, precum și de părinții acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.