Pâinea nu mai este de mult un simplu aliment. O dovedesc cercetătorii români, care au inventat un sortiment cu gust de friptură.

Un an au lucrat la aluatul cu proteină de vită, porc sau peşte profesorii de la Facultatea de Industrie Alimentară din Galaţi. De curând, invenţia a fost brevetată şi de OSIM.

Aluatul este unul clasic, la care se adaugă proteina de origine animală. „Adăugăm proteină miofibrilară din peşte, din crap, într-o cocă de pâine clasică”, a declarat Floricel Cercel, inventator.

„Carnea poate să fie de orice fel de origine, poate să fie peşte, poate să fie, pui, vită, nu contează pentru că finalul, adică extrasul din carne este fără gust şi fără miros, astfel încât o putem introduce în pâine fără nicio problemă”, a declarat Petru Alexe, decanul facultăţii.

Cercetătorii au realizat acest sortiment pentru ca cei care nu îşi permit zilnic o porţie de carne să primească toate substanţele nutritive de care are nevoie corpul.

„Ideea este de a compensa aceste proteine, acest aport proteic, pentru ca cei mai mulţi dintre consumatori sunt cu venituri mici şi atunci introduc un deficit, pentru că sunt consumatori mai mari de pâine, care nu este compensat de altceva”, a declarat Petru Alexe, decanul facultăţii.

 

Nu toată lumea vrea să încerce însă noul produs. „Eu merg pe vechi! Pe aia clasică, să fie mai bine! Să nu pună altceva în ea, cum vor europenii”, spune un bărbat.

 

Pentru că tocmai a primit brevetul de la OSIM, următorul pas ca sortimentul să ajungă la raft este ca un retailer să cumpere patentul. Preţul de vânzare ar putea să fie chiar şi cu 50% mai mare decât la o banală pâine albă.

Sursa Observator.ro

Recomandările redacției