Arădenii au depus 32 de proiecte din 19 decembrie 2018, când a început depunerea proiectelor în programul de bugetare participativă. Cu excepţia unui singur proiect care a fost depus la Camera 5 din Palatal Cenad, toate celelalte au fost depuse pe platforma http://bugetareparticipativa.primariaarad.ro/. Cele mai multe au fost depuse la secţiunile „Infrastructură culturală şi educaţională. Tema: Artă neconvenţională” (10), „ Amenajare spații de recreere. Tema: Amenajare skate parc” (6), la secţiunea„ Digitalizare” (6) şi „Amenajare parc destinat sportului şi mişcării în aer liber (aparate de fitness în aer liber) “ (4).

În perioada 30 martie– 02 mai 2019 o comisie tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Arad a analizat toate aceste proiecte din punctul de vedere al legalității și fezabilității lor. 14 proiecte dintre ele au fost declarate eligibile, și anume 6 la secțiunea Amenajare skate park, 4 la secţiunea Amenajare parc sportiv, 3 la secţiunea Digitalizare și 1 proiect la Artă neconvenţională.

Toate aceste proiecte sunt afișate pe http://bugetareparticipativa.primariaarad.ro/ tocmai pentru ca arădenii să le poată consulta și mai ales pentru a le vota. Fiecare persoană poate vota pentru oricare din proiectele eligibile care apar pe platforma OnLine și de asemenea pentru oricâte categorii dorește, cu mențiunea că are la dispoziție un singur vot pe zi / categorie. Perioada de voting se încheie în 31 mai 2019.

La finalul etapei de vot se va realiza o ierarhizare a proiectelelor în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute. Vor fi finanţate proiectele care îndeplinesc condiţiile regulamentului, în ordinea stabilită în urma etapei de voting, până la epuizarea bugetului alocat pentru fiecare domeniu în parte.

Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în data de 1 iunie 2019. Proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Arad care a alocat aproximativ 1 milion de euro pentru prima ediţie a Programului de Bugetare Participativă.

Recomandările redacției