Schimb de locuri cu „bestia nera”: Gaz Metan Mediaș – UTA 3-1

0
68

Echipa fanion a Aradului nu a găsit resurse să rămână neînvinsă în fața Gazului, singura echipă ce a bătut-o în acest sezon. La Mediaș, UTA și-a tăiat craca cu două goluri luate în 4 minute (în reprize diferite), a fost foarte timidă în atac, iar de data aceasta nu a mai avut nici forța psihică să revină pe tabelă. Așa s-a încheiat seria de 14 partide (aici incluzând și partidele de Cupă cu Reșița și Pandurii) fără înfrângere a „alb-roșiilor”, ocazie cu  care s-a pierdut și primul loc în clasament.
Roland Nagy a optat pentru un prim „unsprezece” echilibrat în care și-a făcut loc și Gligor, ca și mijlocaș central cu sarcini preponderent defensive, lângă Chindriș. Juniorul Petre l-a acompaniat pe golgheterul Curtuiuș în atac. Dincolo, principala „gură de tun”, Azdren Lullaku nu a fost nici măcar rezervă.
Debutul de meci a fost foarte echilibrat, cu un plus la capitolul posesiei pentru gazde. Pe o contră, Curtuiuș a pătruns în careu, l-a găsit pe Strătilă în 8 metri, dar acesta a încercat un dribling inutil și Buzean a respins. Medieșenii au început să se vadă în atac după un sfert de oră, Stancu șutând puțin peste vinclu din 19 de metri. Fiindcă nu au putut pătrunde periculos în careul arădenilor, „găzarii” și-au încercat șansa de la distanță, prin Figliomeni în două rânduri și din nou Stancu, dar fără a cadra poarta lui Miron. Dintr-o fază fixă a venit singura ocazie utistă a primei părți. Copil a centrat din corner, Curtuiuș a prelungit cu capul până pe colțul lung, unde a apărut Botiș, care a reluat pe lângă colțul scurt. Ratarea lui Dos Santos din 5 metri, a anunțat deschiderea scorului. Burlă a ratat o intercepție, Munteanu a pătruns pe dreapta, a pasat în centru la 12 metri, unde a venit Olaru și a marcat cu latul în vinclu: 1-0 (min. 43), scor cu care s-a încheiat prima parte.
Mitanul secund a început perfect pentru gazde. Figliomeni a pătruns în viteză de la 30 de metri fără ca niciun utist să reziste vitezei italianului și l-a executat pe Miron cu un șut cu exteriorul din 14 metri. UTA era în genunchi, iar Abrudan și Stancu au avut imediat și șansa golului trei, dar au finalizat imprecis. Arădenii s-au revăzut în careul advers prin Copil, al cărui șut-centrare în cros a trecut paralel cu poarta. Nici cu intrările în luptă ale lui Rus și Hlistei nu au animat atacul „alb-roșiilor”, care – în schimb – au intervenit bine în defensivă în fața lui Munteanu în două ocazii. Gazul părea că este în control, când Munteanu l-a faultat pe Hlistei în careu, iar lovitura de pedeapsă a transformată cu precizie de Copil. Deși au atacat în 4-5 oameni, arădenii nu au fost lucizi, iar în minutul 87 au încasat și golul de 3-1. Munteanu și Figliomeni au preparat un balon de la colțul terenului, italianul a tras din careu, Manea a respins doar până la Olaru, care a pasat pentru golul simpul, cu capul, al lui Abrudan. „Bătrâna Doamnă” putea reveni rapid în joc, însă Man a pasat greșit pentru
Curtuiuș, care ar fi rămas cu poarta goală. Așa, însă, s-a încheiat 3-1 și arădenii coboară de pe prima po­ziție în clasament după 3 etape.
Gaz Metan: Greab – Romeo, Abrudan, Dos Santos, Buzean – Munteanu, Cristea, Stancu, Băjenaru (53 Gheorghe, 78 Vitinho) – Olaru, Figliomeni. Antrenor: Leo Grozavu.
UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Strătilă (56 Rus), Chindriș, Gligor (56 Hlistei), Copil – A. Petre (77 Man), Curtuiuș.  Antrenor: Roli Nagy.
Arbitri: Adrian Illyeș (Ploiești) – Romică Bîrdeș (Pitești), Ionel Dumitru (Gherghița-Prahova). Rezervă: Sergiu Popa (Aiud).
Cartonașe galbene: Strătilă 28, Polgar 29, Copil 51, Rus 83, Hlistei 90 / Romeo 90
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Constantin Constantinescu (Slatina)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.