Suporterii UTA-ei nu încetează în a surprinde plăcut lumea fotbalului românesc. Probabil că la marea majoritate a echipelor, o înfrângere în fața unui „inamic“ ar fi avut ca efect demobilizarea fanilor, însă la Arad lucrurile stau exact invers. Antrenorul Ilie Poenaru a primit numeroase mesaje de încurajare, există un sentiment general de apreciere a faptului că jocul începe ușor-ușor să crească în calitate. De asemenea jucătorii, deși „urecheați“ unii dintre ei pentru prestațiile sub așteptări, au parte în continuare de susținerea publicului, în mediul online curgând mesajele mobilizatoare și îndemnurile menite să atingă orgoliul acelor fotbaliști care ar trebui să arate că valoarea lor individuală este cu totul alta decât cea arătată în ultimele etape.

Însă cea mai importantă dovadă de atașament este faptul că UTA va juca din nou deseară cu un stadion arhiplin. La tribune și la peluza „Iosif Petschovsky“ biletele sunt epuizate, urmând să mai fie puse în vânzare, începând cu ora 15, ultimele bilete la Peluza Sud (peluza unde se află și sectorul oaspeților). Acestea se vor comercializa chiar la casa de bilete de lângă această peluză și, aproape sigur, până la ora meciului se vor epuiza, astfel că probabil vom asista la primul „sold-out“ al acestui sezon pe Arena „Francisc Neuman“, asta după ce la meciurile cu Petrolul și Universitatea Cluj asistența a fost de asemenea foarte ridicată, anume aproximativ 9.000-10.000 de oameni (din păcate nu știm cifra exactă pentru că avem o conducere care din motive doar de ea știute, consideră aceste informații ca fiind confidențiale).

Clubul a găsit „soluția“ la problemele de organizare; însă e una demnă de anii 80

Ținând cont de afluența foarte mare de public, este interesant de văzut cum a reușit conducerea clubului să se organizeze împreună cu firma de pază pentru a ameliora problema accesului în stadion. Reamintim că atât la meciul cu Petrolul dar mai ales la cel cu Universitatea Cluj, au fost spectatori care au intrat pe stadion după minutul 30 în timp ce alții, din cauza timpilor mari de așteptare, au renunțat pe parcurs. Reclamațiile au curs în special din peluza galeriei unde controalele la porți au fost excesive.

Din păcate, trebuie să o spunem, perspectivele ca lucrurile să se schimbe din partea organizatorilor nu sunt foarte mari dacă ne gândim că „soluția“ conducerii a fost să cheme lumea la meci cu două ore înainte de fluierul de start. Sigur, e firesc ca la un meci cu mare afluență de public să riști să pierzi startul partidei dacă ajungi la stadion cu 10 minute înainte însă de aici și până la pretenția ca oamenii care au plătit pentru două ore de spectacol să vină și să stea alte două în stadion pe timpul lor, este absurdă și merge către lipsa de respect. Nu de alta dar acelor oameni care vin pe stadion cu o oră sau mai bine înainte de meci, nu li se oferă absolut nimic; eventual „oportunitatea“ de a sta la cozile infernale pentru a-și lua o apă, un suc sau o pungă de chips-uri la prețuri umflate, întru propășirea firmei care s-a procopsit cu dreptul de a face comerț pe stadion. Dar posibil să fie un interes și aici din moment ce au fost părinți care la meciul trecut au reclamat că le-au fost confiscate inclusiv tablele de ciocolată cu care copiii voiau să intre în stadion.

Spectacol în tribune, pe teren probă de slalom printre capcane

Din păcate, deși atmosfera se anunță una de zile mari, calitatea fotbalului prestat de cele două echipe va fi clar afectată de suprafața de joc. Acesta se prezintă în condiții rele după evenimentul muzical din week-end-ul trecut, dovadă că toate asigurările date de organizatori și de primarul Aradului au fost doar praf în ochi. Sau, dacă e să fim exacți, precizările edilului șef cum că „gazonul va fi protejat cu mijloacele de la Untold“ s-au adeverit, în sensul că și acolo, după respectivul festival, suprafața de joc a arătat sub orice critică.

În zilele precedente s-a încercat peticirea gazonului cu rulouri noi, în zonele unde acesta era cel mai afectat, dar e clar că vorbim despre o improvizație care nu are cum să rezolve problema. Se vede cu ochiul liber diferența de nivel în acele zone, fapt care implică riscuri nu doar pentru calitatea jocului dar, lucru mult mai grav, și pentru integritatea jucătorilor. Iar dacă respectivele petice nu s-au prins foarte bine, dat fiind timpul scurt avut la dispoziție, există riscul ca la vreo intervenție prin alunecare un jucător să plece mai departe cu tot cu o bucată de gazon.

Fanii au lansat din nou chemarea „toți în roșu“

Galeria UTA-ei pregătește și ea un spectacol total din punct de vedere al scenografiei însă dorește să implice tot stadionul. în crearea unei atmosfere vizuale deosebite. Iată de ce, fanii organizați ai Bătrânei Doamne au lansat apelul ca deseară toți spectatorii care vin la meci să îmbrace obiecte vestimentare roșii. Lucrul acesta s-a mai întâmplat în sezonul trecut la meciul cu  FCSB iar efectul a fost într-adevăr unul deosebit.

Partida dintre UTA și FC U. Craiova 1948 va începe la ora 21.30

Recomandările redacției