Într-o atmosferă plină de glamour și emoție, ediția a 82-a a Globurilor de Aur a avut loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, aducând împreună cele mai mari nume din industria cinematografică și de televiziune. Evenimentul a fost marcat de o serie de surprize, premiere și momente emoționante.

Marii câștigători ai serii

Printre marii câștigători s-au numărat filmele „Emilia Perez” și „The Brutalist”, care au triumfat în categoriile Cel mai bun film – comedie/musical și, respectiv, Cel mai bun film – dramă. „Emilia Perez”, o comedie muzicală inovatoare, a captivat juriul și publicul prin povestea sa captivantă și interpretările remarcabile.

„The Brutalist”, regizat de Brady Corbet, a fost un alt punct de atracție al serii, câștigând nu doar premiul pentru Cel mai bun film – dramă, ci și pentru Cel mai bun regizor. Corbet a mulțumit echipei sale și a subliniat importanța abordării unor teme complexe și provocatoare în cinematografie.

Sebastian Stan, recunoscut pentru performanța sa remarcabilă

Sebastian Stan a fost încoronat Cel mai bun actor într-un film comedie/musical pentru rolul său din „A Different Man”. În discursul său de acceptare, Stan a dedicat premiul tuturor celor care își caută locul în lume, subliniind nevoia de diversitate și incluziune în industria filmului.

Premii importante pentru actori și regizori

Demi Moore a fost recompensată cu premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal într-un film dramă, datorită interpretării sale din „The Substance”. Moore a mulțumit familiei și echipei sale pentru sprijinul constant.

Zoe Saldaña a primit premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru prestația sa din „Emilia Perez”, impresionând prin complexitatea și profunzimea personajului său.

Televiziunea, încununată cu succes

Pe lângă filme, serialele TV au avut parte de recunoaștere. „Shogun”, adaptarea spectaculoasă a romanului clasic, a fost desemnat Cel mai bun serial – dramă. Producătorii au mulțumit echipei pentru eforturile lor de a aduce această poveste epică pe micile ecrane.

O ceremonie plină de momente memorabile

Prezentatoarea serii, comedianta Nikki Glaser, a adus o notă de umor și relaxare, făcând referire la evenimentele recente din industrie și reușind să mențină o atmosferă plăcută pe parcursul întregii ceremonii.

Pe lângă premiile acordate, seara a fost marcată de tributuri emoționante aduse unor figuri emblematice din industrie care ne-au părăsit recent. A fost un moment de reflecție asupra impactului lor durabil în lumea divertismentului.

Diversitatea și incluziunea, temele centrale

Un alt aspect remarcabil al ediției din acest an a fost accentul pus pe diversitate și incluziune. Mai mulți câștigători și prezentatori au vorbit despre importanța reprezentării corecte și a deschiderii față de toate vocile din societate. Discursurile au fost primite cu aplauze entuziaste și au subliniat un angajament colectiv față de o industrie mai echitabilă și mai incluzivă.

Globurile de Aur 2025 au fost un eveniment de neuitat, marcând un an de succes în film și televiziune. Cu multiple premiere și momente emoționante, ceremonia a reflectat nu doar excelența artistică, ci și o evoluție spre o industrie mai diversă și incluzivă. Publicul așteaptă cu nerăbdare următoarea ediție, care promite să aducă noi surprize și realizări remarcabile.

Lista câştigătorilor premiilor Globul de aur 2025

FILM

Cel mai bun film – dramă: „The Brutalist” (A24) Cel mai bun film – comedie/ musical: „Emilia Perez”

Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Fernanda Torres („I’m Still Here”)

Cel mai bun actor într-un film – dramă: Adrien Brody („The Brutalist”)

Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/ musical: Demi Moore („The Substance”) Cel mai bun actor într-un film – comedie/ musical: Sebastian Stan („A Different Man”) Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un film: Zoe Saldaña („Emilia Perez)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un film: Kieran Culkin („A Real Pain”)

Cel mai bun regizor: Brady Corbet („The Brutalist”)

Cel mai bun scenariu: Peter Straughan („Conclave”)

Cel mai bun film de animaţie: „Flow”

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Emilia Perez” (Franţa)

Cea mai bună coloană sonoră: Trent Reznor and Atticus Ross („Challengers”)

Cel mai bun cântec: „El Mal” („Emilia Perez”)

Realizări cinematografice şi de Box office – „Wicked” (Universal Pictures) TELEVIZIUNE Cel mai bun serial – dramă: „Shogun” (FX/ Hulu)

Cel mai bun serial – comedie/ musical: „Hacks” (HBO/ Max)

Cea mai bună miniserie/ antologie/ film de televiziune: „Baby Reindeer” (Netflix)

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/ antologie/ film de televiziune: Jodie Foster („True Detective: Night Country”)

Cel mai bun actor într-o miniserie/ antologie/ film de televiziune: Colin Farrell („The Penguin”)

Cea mai bună actriţă într-un serial TV – dramă: Anna Sawai (Shogun)

Cel mai bun actor într-un serial TV – dramă: Hiroyuki Sanada (“Shogun”)

Cea mai bună actriţă într-un serial TV musical – comedie: Jean Smart („Hacks”)

Cel mai bun actor într-un serial musical – comedie: Jeremy Allen White („The Bear”) Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV: Jessica Gunning („Baby Reindeer”)

Cel mai bun actor secundar într-un serial TV: Tadanobu Asano („Shogun”)

Cea mai bună interpretare stand-up comedy TV: Ali Wong („Ali Wong: Single Lady”)

sursa digi 24

Lasă un răspuns

Recomandările redacției