Simularea Evaluării naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a va începe pe 22 februarie cu proba la limba şi literatura română, iar prima probă a simulării examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a va avea loc pe 7 martie. Astfel, calendarul simulării Evaluării naţionale pentru elevii ultimei clase de gimnaziu este: 22 februarie – limba şi literatura română; 23 februarie – matematică; 24 februarie – limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Pe 4 martie vor fi afişate rezultatele simulării.

Simularea examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va începe pe 7 martie cu proba la română, care va fi urmată pe 8 martie cu proba la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Pe 9 martie va avea loc simularea probei obligatorii a profilului, iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele simulării Bacalaureatului vor fi afişate pe 8 martie. „Se aprobă organizarea Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2015 – 2016, pentru familiarizarea cu rigorile unei Evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale”, prevede ordinul Ministerului Educaţiei.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale Bacalaureatului pentru elevii clasei a XI-a sunt limba şi literatura română, literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, matematică şi istorie. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XII-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie filosofie, în funcţie de profil sau specializare.

Recomandările redacției