Șomerii arădeni se pot angaja în domeniul hotelier – gastronomic, în Germania

0
157

Arădenii fără loc de muncă au șanse să se angajeze peste graniță, dar aproape de casă. Angajatori germani caută să recruteze personal pentru domeniul hotelier- gastronomic, activitatea urmând să fie sezonieră. Totuși, în unele cazuri, angajarea se va putea face pe perioadă nedeterminată. Companiile Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar – 10 posturi, barman – 10 posturi, bucătar – 10 posturi și personal în industria gastronomiei de sistem – 10 posturi.
Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experienţă îndelungată în domeniu și cunoștinţe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe de limba germană, nivel A2.
Angajarea se face pe o perioadă de 8 – 9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și barman, 1.900 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar și de 1.400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vede­rea găsirii unei locuinţe.
Persoanele cu domiciliul în ju­deţul Arad, care corespund cerin­ţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.
Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip ce se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă; copie act de identitate sau pașaport; C.V model  Europass în  limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.