În luna august începe livrarea echipamentelor IT pentru 18 școli din județul Arad, a anunțat astăzi președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca. Proiectul de dotare a școlilor a fost câștigat de Consiliu Județean și este finanțat prin PNRR.
Astăzi a avut loc o întâlnire on-line a directorilor celor 18 școli cu conducerea Consiliului Județean și cu inspectorul școlar general, Marius Göndör, în vederea desemnării persoanelor responsabile, de la nivelul fiecărei școli, pentru recepționarea echipamentelor.
„Am cumpărat pentru cele 18 școli peste 400 de laptopuri, peste 200 de table interactive, sute de imprimante, scannere, sisteme audio, camere pentru videoconferinţe. 10 din cele 18 școli sunt din zone defavorizate. Oferim copiilor, la ei acasă, condițiile pe care unii dintre părinți sunt tentați să le caute în străinătate”, a declarat președintele Iustin Cionca.
Cele 18 școli care primesc echipamente IT prin proiectul depus de Consiliul Județean, sunt:
- Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Arad
- Liceul Special „Sfânta Maria” Arad
- Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” – Almaş
- Școala Gimnazială „Patrichie Popescu” – Bata
- Liceul Teoretic- Cermei
- Școala Gimnazială „Corneliu Micloși” – Covăsânţ
- Școala Gimnazială – Grăniceri
- Liceul ”Ioan Buteanu”- Gurahonț
- Liceul Tehnologic „Moga Voievod” – Hălmagiu
- Școala Gimnazială- Livada
- Școala Gimnazială – Păuliş
- Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” – Petriş
- Școala Gimnazială – Pleşcuţa
- Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” – Sîmbăteni
- Școala Primară „Sever Bocu” – Șiştarovăţ
- Școala Gimnazială – Vârfurile
- Școala Gimnazială „Tabazdi Karoly”- Zerind
- Clubul Sportiv Școlar „Gloria” – Arad
Printre altele, în cadrul proiectului, 191 săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, 12 laboratoare de informatică din unități de învățământ primar, gimnazial, liceal unități conexe, vor fi dotate cu echipamente, 9 laboratoare de științe dotate cu echipament digital, 31 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale. Se înființează un laborator de informatică pentru unități de învățământ profesional și tehnic și un alt laborator de informatică la nivel de școală generală.