Se lucrează zi-lumină la Vărșand, pentru îndepărtarea din râul Criș a vechiului pod de lemn, smuls de viitură.

Angajații Administrației Bazinale de Ape Crișuri muncesc în condiții foarte grele, pe rupere de nori, pe cod portocaliu de vijelie, pentru a stabiliza situația de pe Criș, în comuna Pilu, acolo unde grinzile vechiului pod de lemn amenință cu distrugerea unui baraj în Ungaria. Intervenția angajaților

Administrației Bazinale de Ape Crișuri a fost salutară, spune președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Acesta mulțumește public directorului Administrației Bazinale de Ape Crișuri, Pásztor Sándor, pentru că a coordonat lucrările de intervenție și a ținut legătura și cu partea maghiară, reușind să dezamorseze o posibilă catastrofă ecologică.

Directorul Administrației Bazinale de Ape Crișuri, Pásztor Sándor, care este și consilier al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat referitor la situația podului de la Vărșand: „Administrația Bazinală de Ape Crișuri a intervenit prompt, începând cu ziua de ieri, în comuna Pilu, pentru a diminua efectele viituri. Suntem pe teren cu efective mari, de ieri dimineață. Până la această oră aprox. 65% din podul deteriorat am reușit să îl aducem la mal. Prin aceste lucrări diminuăm efectul viiturii pe teritoriul țării vecine, Ungaria. Și în această dimineață am fost la fața locului, împreună cu conducerea Apelor din Gyula, și am făcut declarații pentru liniștirea situației din Ungaria. Ne consultăm din două în două ore cu colegii din Ungaria, monitorizăm situația și continuăm să muncim pentru diminuarea efectelor viiturii”.

Astăzi și Ministerul Mediului din România a apreciat intervenția specialiștilor Administrației Bazinale de Ape Crișuri, care muncesc în condiții extreme pentru a normaliza situația în satul Vărșand, comuna Pilu.

Recomandările redacției