UTA a fost aproape aseară să confirme acel clișeu existent în fotbal, conformă căruia „2-0 este cel mai periculos scor“. Echipa noastră conducea cu acest scor la capătul primei reprize dar în partea secundă a fost dominată, pe alocuri copios. Golul de 2-1 a venit și el destul de repede astfel că ultima jumătate de oră a fost foarte intensă dar reduta roș-albă a rezistat.

La final, antrenorii UTA-ei au justificat presiunea resimțită de echipă în repriza secundă, în parte prin calitatea și maniera de joc a echipei adverse, lăudând capacitatea de luptă și adaptare a propriilor elevi dar recunoscând și faptul că această presiune putea fi gestionată mai bine:

Ilie Poenaru: „Este o victorie foarte importantă deoarece am jucat împotriva unui adversar foarte bun, în opinia mea este una dintre cele mai bune echipe de posesie, care are o circulație a balonului foarte bună și care își creează ocazii indiferent că joacă acasă ori în deplasare. Au fost două reprize diametral opuse, prima în care am marcat două goluri și ne-am creat ocazii, am făcut ce trebuie, am închis spațiile și am blocat verticalizarea lor și o a doua în care trebuie să recunoaștem că am fost dominați. Am coborât liniile și n-am înțeles de ce, deoarece le-am cerut să rămânem în pressing sus și pe recuperare să facem puțină posesie și chiar să fragmentăm, să-i scoatem din ritm. Scopul scuză și mijloacele, trebuia să închidem jocul. Jucătorii trebuiesc felicitați pentru modul cum s-au comportat, pentru că au făcut foarte mult efort dar într-adevăr trebuie să mai lucrăm puțin la ce am jucat în repriza a doua, deoarece trebuie să gestionăm mai bine avantajul pe care-l avem.“

Marin Dună: „Sunt destul de epuizat după un astfel de meci care este foarte plăcut să-l privești, nu să-l trăiești. Jucătorii au făcut un joc defensiv extraordinar după părerea mea, chiar dacă au apărut ceva ocazii în repriza a doua. Știam ce se va întâmpla în momentul în care le vom da gol sau goluri, au riscat foarte mult, la un moment dat erau 6-7 jucători în preajma careului, am fost nevoiți să venim și noi în acea zonă cu mulți jucători și ne-au ținut acolo. Sigur că ne-am fi dorit să ne apărăm mai sus, noi ca antrenori niciodată nu le spunem jucătorilor să intrăm în careu. Dar adversarii au riscat totul, au jucat aproape în disperare, iar jucătorii noștri aproape involuntar s-au retras pe linia careului de 16 metri. Era bine și pentru contra-atacuri să stăm mai sus. Trebuie să lucrăm la aspectul ăsta pentru că în momentul în care recuperam mingea, era important să nu joci lung. Puteam să ieșim cu 2-3 pase și puteam să le mai marcăm goluri. Chiar și așa am mai avut 2-3 ocazii pe contra-atac de a închide practic meciul. Vom analiza a doua repriză și vom îndrepta lucrurile. Puteam să temporizăm puțin jocul, să avem mingea mai mult la noi în terenul lor, aveam și spații dar sigur că publicul vrea spectacol și te împinge la careu pentru a-ți crea ocazii. Aici trebuie să mai lucrăm pentru că trebuie să mai avem posesie, chiar fără progresie uneori, dar să stea mingea la noi. Așa am fost tot timpul în tranziții, pozitive și negative.“

Din păcate pentru antrenorii Bătrânei Doamne, următoarea perioadă va fi una în care vor avea foarte puțin timp spre deloc, pentru reglaje tactice. Echipa va fi mai mult pe drumuri, în meci și la recuperare. UTA joacă marți la Mioveni iar sâmbătă pe teren propriu cu Chindia.

(foto: uta-arad.ro, lpf.ro)

Recomandările redacției