Sute de arădeni au participat sâmbătă, 23.03.2019, la cea de-a IX-a ediție a Marșului pentru Viață (a VIII-a pe plan local), desfășurată în municipiu. Începând cu ora 12, aceștia s-au adunat în Piața Avram Iancu pentru a porni spre Matern și, mai apoi, către Catedrala „Sfânta Treime”.

Marșul pentru Viață a purtat anul acesta numele „Unic din prima secundă”. Este vorba de o manifestare care s-a extins în ultimii ani atât în România, cât și în Republica Moldova, fiind organizat pentru prima oară în țara noastră în anii 2000.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Sibiu și Timișoara, în anii 2000.

Evoluția numărului de organizatori ai MPV și LPV în ultimii ani a fost una de la 23 de orașe din România în 2013, până la 79 de orașe (77 din România, 2 din Republica Moldova) în 2015 și 300 orașe și sate din România și Republica Moldova în 2018.

Omul a ajuns pe lună, a cartografiat ADN-ul uman, unii dintre semenii noștri au devenit sfinți, dar noi, ca societate, încă nu am învățat să purtăm de grijă copiilor nenăscuți. De ce atât de multe ființe, unice din prima secundă, nu ajung să vadă lumina zilei, să se odihnească la pieptul mamei, să fie ridicate în brațe de un tată, la câteva clipe de la venirea lor pe lume? O statistică incompletă spune că în perioada ianuarie-septembrie 2018, în România au fost avortați 44.000 de copii, în timp ce în 2017 în Republica Moldova au fost avortați 12.025 copii. Și mai sunt mulți alții, pentru care nici măcar nu se fac statistici: copii a căror viață a fost oprită prin avorturi medicamentoase, cei a căror viață a fost curmată în clinicile particulare sau din străinătate, au spus organizatorii.

Recomandările redacției