A venit momentul să amenajezi sau să renovezi baia ori bucătăria? Pentru o casă funcțională, modernă și practică este tot timpul nevoie de o atenție sporită la detalii. Întrucât piesele centrale din amenajare sunt gresia și faianța, un montaj incorect nu oferă doar un aspect inestetic încăperii, ci generează multiple costuri ulterioare. De aceea, astăzi vom discuta despre top 3 greșeli în placările cu gresie și faianță, ca tu să știi la ce detalii să fii atent pentru o lucrare așa cum ți-o dorești. 

Top 3 greșeli în placările cu gresie și faianță

  1. Montarea plăcilor ceramice pe o suprafață de suport neuniformă

Prima și poate cea mai des întâlnită greșeală este montarea plăcilor ceramice pe un strat de suport inegal. Astfel, una dintre cele mai importante etape în procesul de montaj al gresiei și faianței este pregătirea corectă a suprafeței de suport. Este esențial să se verifice dacă stratul de suport este uniform și neted, pentru a evita apariția denivelărilor care pot duce la desprinderea plăcilor ceramice în timp.

Totodată, este foarte important să se aleagă cu grijă tipul de material de construcție utilizat pentru a crea un strat de suport potrivit. Așadar, este indicat să optezi pentru cel mai bun tip de tencuială, beton, șapă etc pentru ca lucrarea să fie una durabilă. 

  1. Utilizarea/ Aplicarea unui adeziv nepotrivit

Te-ai întrebat vreodată de ce plăcile de gresie sau faianță se dezlipesc sau se sparg? În majoritatea cazurilor este vorba despre utilizarea unui adeziv nepotrivit sau slab calitativ. Există o varietate largă de adezivi pentru gresie și faianță disponibili pe piață, iar alegerea potrivită depinde de tipul și dimensiunea plăcilor, de încăperea în care se vor aplica și de substrat.

Pentru a preveni dezlipirea plăcilor, se poate alege un adeziv universal pentru încăperi cu un nivel scăzut de umiditate, cum sunt holurile,  sau unul impermeabil pentru băi și bucătării. Întrucât am menționat faptul că alegerea adezivului diferă și în funcție de dimensiunea plăcilor de gresie sau faianță, trebuie să precizăm faptul că pentru plăcile mai mari este necesar un adeziv cu o fixare mai puternică. În ceea ce privește suprafețele non-standard, există aditivi speciali care pot fi adăugați la adezivi pentru fixarea plăcilor.

  1. Aplicarea adezivului pe suprafețe mult prea mari

Din momentul în care ai pregătit adezivul, următorul pas este aplicarea plăcilor de gresie și faianță cu ajutorul distanțierelor. În top 3 greșeli, nu avem cum să omitem aplicarea a prea mult adeziv pe o suprafață foarte mare.  Adezivul își păstrează proprietățile pentru aproximativ jumătate de oră, deci trebuie să calculezi cu atenție timpul necesar pentru aplicare. De asemenea, temperatura din încăpere poate afecta elasticitatea adezivului, deci este important să ai în vedere și acest aspect.

Pentru a obține un model uniform, poți simula placarea înainte de a trece la treabă. Astfel, poți evita irosirea unor plăci prin tăierea acestora deși nu sunt necesare. Totodată, este important să începi montarea dintr-un colț al încăperii, cu plăci întregi, de pe o latură vizibilă. 

Scapă de griji cu o echipă de profesioniști! 

Ai o lucrare nouă în plan? Fie că este vorba despre amenajare sau renovare, echipa Rapid Construct îți este alături! În raza județului Arad, îți stăm la dispoziție pentru lucrări de construcție și amenajări interioare: placări cu gresie, faianță sau parchet, zugrăveli, montaje pentru tâmplăria PVC, dar și multe altele. 

Punem preț pe calitate și atenția la detalii, iar satisfacția clientului este prioritară pentru noi! Contactează-ne pe pagina de Facebook și prezintă-ne ideea ta, iar noi te vom ajuta cu o ofertă de preț și o execuție ca la carte! 

Recomandările redacției