Top cinci al școlilor în care părinții vor să își înscrie copiii în clasa pregătitoare

0
434

La finalul primei săptămâni de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 1.780 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar. Astfel: pentru învăţământ tradiţional în limba română 1.571 de cereri, pentru învăţământ în limba germană 80 de cereri, pentru învăţământ în limba maghiară 49 de cereri, pentru învăţământ în limba slovacă șase cereri, învăţământ alternative educaţionale step by step 74 de cereri.

Părinţii/tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 22 martie 2019, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), la sediul unităţilor de învăţământ, susține Claudius Mladin, inspectorul școlar general al județului Arad.

Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 239 de preşcolari care vor împlini 6 ani în perioada 1 sept. 2019 – 31 dec. 2019, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2019-2020.

Cele mai solicitate unităţi de învăţământ, după prima săptămână de înscriere, sunt: Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici Arad, Liceul Naţional de Informatică Arad, Colegiul Naţional Preparandia- Dimitrie Ţichindeal Arad, Colegiul Naţional Vasile Goldiş Arad, Şcoala Gimnazială Caius Iacob Arad.

În data de 29 martie 2019 se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista copiilor înscrişi după prima etapă şi informaţii privind numărul locurilor rămase libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.