TEXT PRELUAT INTEGRAL DE PE: https://web.facebook.com/OvidiuIulianPalcu

de OVIDIU PALCU

Datele recensământului confirmă că nici România nu se abate de la curentul european de scădere a natalității și îmbătrânire a populației. Este adevărat că la nivel mondial am depășit opt miliarde de locuitori, însă asta se datorează unor țări precum China și în special India, unde numărul populației crește aproape fără discernământ. Fenomenul se înregistrează în rândul populației sărace, unde nu există educație, școlarizare, iar informațiile privind măsurile de prevenție sunt inexistente.

În schimb, în România și întreaga Europă natalitatea este la pământ. Populația este îmbătrânită, tinerii nu se mai căsătoresc decât la vârste înaintate, dacă se mai căsătoresc, iar copiii se fac aproape de bătrânețe, dacă „se mai pot face“. Aici trebuie căutat adevăratul motiv al scăderii populației în Arad, România, toată Europa și lumea civilizată.

Probabil cu scopul de a ieși în față, mulți au aruncat vina pe condițiile în care trăim, că nu ne-am dezvoltat suficient, că economia este așa cum este, iar clasa politică coruptă și incompetentă. Mai degrabă aș crede că vina clasei noastre politice în această problemă o constituie tocmai lipsa de implicare, de informare și de elaborare a unor programe care să convingă tinerii să dea mai mult preț pe familie, pe copii, pe viitor.

Mentalitatea, îndepărtarea de la firesc, de la normal, de la biserică și de la credință, ura împotriva adevăratelor valori, superficialitatea și schimbarea nefirească a priorităților în rândul tinerilor au condus la scăderea drastică a populației.

Acum nu mai vezi zece copii adunați la un loc, fie el și printre blocuri obscure sau pe un drum neasfaltat și plin de praf și bălegar, ci doar câte un copil care se joacă singur într-un loc special amenajat, modern, cu tartan colorat și jucării moderne. Dar acest copil care are parte de infrastructură modernă și nu îi lipsește nimic nu este în mijlocul celor de vârsta lui, ci este însoțit de zece adulți: unul îi dă drumul din vârful topoganului, altul îl însoțește îngrijorat, în timp ce al treilea îl așteaptă jos. Alți doi adulți îi fac poze, altul le postează și alții îl șterg de praf pe cel mic.

Este o imagine tristă și îngrijorătoare a ceea ce ne oferă prezentul, iar pentru a avea viitor trebuie să ne întoarcem la trecut, la valorile autentice.

Recomandările redacției